fredag 4 januari 2013

Katten Fortuna på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Fortuna på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit här och stökat. Hon försökte få en ganska ny färskrivare att fungera som den ska, men det gick inte så bra. Färgerna blir bleka och konstiga. Det är ju väldigt olyckligt eftersom det ofta är bilder på fina katter som ska skrivas ut.

Jag jamade till henne att hon skulle ringa tillverkaren. De heter Samsung. När hon letade upp supporten på hemsidan stod det "öppet måndag till fredag 8-17". Sen kom hon inte längre. Då var klockan ca 14. Dumma Samsung.

Sen är det ju tveksamt om man kan låta blogghjälpen gå lös överhuvud taget. När hon skulle till katthemmet vimlade det av polisbilar överallt. Vid ett tillfälle fick hon åka slalom mellan 2 polisbilar som stod tvärs över vägen. Hon såg att de hade spikmattor vid sidana av bilarna. Som genom ett under lyckades blogghjälpen missa dem.

Jag hade ju hört att det varit ett rån i närheten och var så klart orolig för att blogghjälpen skulle hamna mitt upp i allt. Nu gick det ju bra den här gången, men jag måste så klart hålla henne i kort koppel i fortsättningen.

14 kommentarer:

 1. Stackars blogghjälpen, hon verkar ha haft en tuff dag. Tur att hon har dig som tar tass om henne! Vi hörde också om rånet idag, det hände i vårt hus fast på en annan sida. Vi gav matte stränga order om att hon inte fick gå ut och handla förrens nu på kvällen. Man vet aldrig om hon hade gått vilse bland avspärrningarna.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, bra att ni höll matte inomhus till kvällen. Ni bor i farliga kvarter.

   Radera
 2. Vi läste om rånet i Aftonbladet på nätet och de skrev att både rånarna och poliserna hade skjutit på varandra. Det var verkligen tur att blogghjälpen kom igenom utan att bli skjuten. Usch så otäckt! Men så har hon ju hjälp av dig och då känns allt mycket bättre igen. Du får ta god tass om henne och säga till henne att vara rädd om sig. Det finns inte många som hon...

  Nosbuffar
  Jenny, bolis och f.d. katthemskatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jenny, nä det finns inte många som blogghjälpen. Och det är nog tur för jag har jämt schå att ta tass om en blogghjälp.

   Radera
 3. Jo, det är nog säkrast att du håller ett extra vakande öga på henne. Det skulle ju vara ett elände om hon fastnade i en spikmatta och inte kunde komma och gosa med er. För att inte jama om ifall godisutdelningen skulle utebli! Men jag litar på din kontroll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jag håller henne i ett järngrepp med högertassen! Lita på mig.

   Radera
 4. Gör du rätt i att hålla ett xtra öga på Blogghjälpen !
  Vi såg på nyheterna om det där rånet i Södertälje och tänkte genast på er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, det var allt tur att vi inte var i skottgluggen. Det är otäckt när sånt händer.

   Radera
 5. MEN oj Fortuna, har ni haft rån i närheten där katthemmes är, så jamars-ruskigt.
  Du får ta tass om Blogghjälpen, så det inte händer henne ngt, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, jag tar tass om allt och alla här på katthemmet. Var lugn!

   Radera
 6. Det är tur att Blogghjäpen har dig till hjälp för det behöver hon helt klart! Skönt att hon kom fram trots allt läskigt som hände.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, som tur är inser faktiskt blogghjälpen också att det är tur att hon har mig!

   Radera
 7. Oj då. Det var ju äventyr Blogghjälpen är med om. Tur du är där som stöd för henne när sådant händer.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nea, visst är det tur att jag finns där för blogghjälpen!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...