lördag 26 januari 2013

Katten Fortuna på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Fortuna på Södertälje Katthem.

Jag har funderat på en sak en längre tid.

Som ni vet är jag ju djupt involverad i bygget av nya katthemmet. Jag håller ju i praktiskt taget i allt tillsammans med snickare Christer.  Det är klart att jag har ett stadigt grepp om katthemmets kassa också. Jag ser ju att allt kostar en massa pengar, trots all gratishjälp vi får.

Då har jag funderat hur jag ska kunna hjälpa till att dra in pengar. Jag har funderat på att öppna ett café, men jag är ju inte så förtjust i kaffe så det föll bort. Sen tänkte jag om jag skulle bli konsult. Problemet där var att jag visste inte riktigt vad jag skulle specialisera mig på. Jag kan ju så mycket, som vi alla katter kan.

Samtidigt tänkte jag att jag måste tjäna många pengar också. DÅ kom jag på vad jag skulle göra. Jag ska bli deckarförfattare så klart! De tjänar massor med pengar och jag vet ju en hel del om brott. Tänk bara på gubben som sparkade mig flera gånger innan jag kom hit!

När man är författare måste man ha en pello,,, en psydo, äsch, man måste hitta på ett annat namn än det man vanligen har. Jag ska skriva under namnet Fortuna G W Läckerkatt! Vad tror ni om det?

10 kommentarer:

 1. Ohhh, den deckaren skulle vi köpa på direkten. Så nu kommer vi hålla ögonen öppna efter förkattaren Fortuna G W Läckerkatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, bra. Jag ska snart berätta mer om mina planer...

   Radera
 2. Strålande! Både iden och namnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pelle, Strålande insats av dina tvåbeningar på katthemmet i helgen också!

   Radera
 3. Vilket lysande namn du kom på! Vilken bok som helst med det förkattarnamnet kommer garanterat att bli en storsäljare!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag hoppas du har rätt. Nu är det bara att sätta igång.

   Radera
 4. Å! Ja, bli deckardrottning och skriv riktigt kluriga böcker! Tvåbeningarna kan bara hitta på otäckheter som ritualmord och sexbrott och andra hemskheter... en deckare skall ju vara ett mysterium, inte bestialitet, tycker vi. Matte säger att hon kommer att köpa alla dina böcker och dessutom ge bort i present.

  Kurr från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imma, åh vad bra att jag redan har köpare till mina böcker. Det ska jag berätta för min förläggare!

   Radera
 5. Jamars bra namn du kom på, tassarna upp!
  **Fortuna G W Läckerkatt**, ett namn man lägger märker till, *Fnissjam*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, ja, jag hoppas många kommer att lägga märke till mig som författare!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...