lördag 5 maj 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag berätta lite om Blitz som var bloggkatt här förut och hans brorsa Blade. 

De har gjort stora framsteg i sitt nya hem. Som ni minns var det lite blyga. Numera rör dom sig obehindrat i hela huset utom i ett kök som renoveras på bottenvåningen. Papegojan som brukar bo därnere har nu tillfälligt flyttat upp till köket på övervåningen och hennes skrik tycker dom inte om, så det rummet undviker dom nu.

Hundarna går det däremot jättebra med.Katterna går t o m fram till hundarna för att pussas. Dom är väldigt nyfikna och båda går nu att klappa.

Det enda som är lite tokigt är att den senaste veckan har någon av dom kissat en gång i husses säng och två gånger i ena hundens bädd. Det kan ju bero på ombyggnaden och  att papegojan hojtar så mycket.

Husse och matte tycker väldigt mycket om Bill och Bull som dom nu heter  och säger att dom är väldigt vackra.

Jag är jamarglad för deras skull och hoppas bara att jag får ett lika bra hem nån gång.


19 kommentarer:

 1. Åhh va härligt att höra om dem två, jag hade en speciell kampanj för att de skulle få ett hem tillsammans så det känns såklart lite extra härligt att höra att de mår bra och blir tryggare och tryggare. Tack snälla finis för att du berättade om dem. Jag saknar Blitz (Bill eller Bull idag?) jätte mycket!

  Nosgos och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rebellen, ibland släpper vi inga katter ensamma. Om man är riktigt bundis med en kattkompis här, så ska den följa med till nya hemmet. Så var det i fallet Blitz och Blade.

   Radera
  2. Jag vet juh det, tyvärr verkade det ödesdigert länge då de flesta bara ville ha en katt.. Så jag fixade juh den dära kampanjen där jag försökte få tvåbeningar att förstå att två som trivs ihop är mycket bättre än att dela på dem och göra dem sorgsna.. Det var det jag menade :) men det tror jag ni kommer ihåg.. Jag trollade inte fram familjen ;) Nosgos och Mjölkisar

   Radera
 2. Har ni tipsat dem om Feliway nu när de har det lite extra jobbigt med oljud i huset?

  Härligt att höra att de har det bra i sina hem. Snart är det säkert din tur Ninja.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nea, jo jag tror de fått det tipset tidigare. Hoppas beteendet går över när det blir lugn och ro i huset igen.

   Radera
 3. Woooohoooo!!!! Tjooohooooo! Härligt att höra att det går så bra. Trots protestkissande. (Men det försvinner nog när oljudet försvinner!)

  Tack för att du kommer med uppdateringar om f d bloggkatter!
  nosgos å lördagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maurice & Kasja, jag tycker det är viktigt att ni får veta hur det går för våra f d bloggkatter också. Många av er har ju följt dem under lång tid.

   Radera
 4. Jamarns vad härligt att höra att de mår bra och trivs! Men snacka om modiga som vågar nospussas med skällisar! *stora ögon* Kissandet försvinner nog när de är klara med renoveringen, vi katter är ju lite känsliga mot förändringar. Här hemma blir Wilma orolig bara matte flyttar runt möblerna lite.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, de verkar jamarmodiga båda två. JAg tror också att många kissar tycker det är oroande när saker och ting inte är som det brukar.

   Radera
 5. Så kul att höra från gamla bloggkatter :-)
  Härligt att grabbarna gör framsteg, hoppas så klart kissandet slutar sen när det blir lite lugnare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, jag hoppas också allt blir bra när det blir lugnt i huset. Det kan ju upplevas som lite oroande när saker och ting händer som man inte är van vid.

   Radera
 6. Ännu en rolig berättelse om fd hemlösa kissar som fått det bra. Hoppas att de slutar pinka i andras sängar och går på lådan istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, jag tror det slutar kissa där det inte är meningen snart. Bara ombyggnationen blir klar.

   Radera
 7. Så skoj att höra hur Blitz och Blade har det nu. Lite jobbigt när det händer en massa saker därhemma i samband med ombyggnad. Det blir nog som vanligt när allt är klart, hoppas vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, jag tror också allt lugnar ner sig när det blir lugnt hemma. Papegojan kan nog störa en hel del.

   Radera
 8. Vi är så glada för Blitz och Blades skull, det värmer i hjärtat varje gång man får höra att det går bra för våra gamla vänner <3
  Förstår att det kan vara jobbigt när det renoveras med buller och ommöbleringar och allt. Det är nog därför det krånglar lite med kissandet nu. Säkert går det över så fort allt är tillbaka i vanliga rutiner igen. Vi skickar massor av kramar och tassklappar till radarparet- och till er också förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla & Frasse, vi tackar allihop för kramarna och tassklapparna. Vi behöver det allihop.

   Radera
 9. Så skönt att det är bra med Blitz och Blade! Verkar ha fått förstående tvåbeningar och det är toppen, det där med förändringar vill vi ju ha så lite som möjligt av så det är säkert därför det har hänt en och annan olycka.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, förändringar är ofta lika med försämringar tycker många av oss. Särskilt när vi tycker det var bra som det var.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...