måndag 21 maj 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har det äntligen blivit lite lugn och ro här. Jag har jobbat hela dagen med att förbereda styrelsemötet som blogghjälpen haft idag. Som ni vet är det mycket att förbereda.

Efter mötet kom blogghjälpen in till mig och rapporterade. Det hade gått bra, eftersom hon gjort precis som jag jamade. Hon avslutade besöket med att borsta pälsen på mig. Det var jamarskönt och jag belönade henne med flera buffar. Då blev hon glad.

Annars ramlar det in mängder med kattungar på katthemmet nu. Jag undrar var alla kommer ifrån. Är det så att människor kastar ut ungarna när deras okastrerade katter får ungar, eftersom det inte finns nån mamma i närheten, eller hur går det till? Jag är orolig för alla mammalösa ungar. En unge som bara är några dagar klarar sig inte utan en mamma, eller nån annan som ger dem mat och värme.

Sånt här skulle undvikas om människor förstod att de måste kastrera sin katter.

13 kommentarer:

 1. Håller all klor jag har i kors för att den nya djurskyddslagen går igenom så att ALLA katter som ska vara lösa ute MÅSTE vara kastrerade !
  Löser inte alla problem , men en hel del i alla fall tror jag o matte :)
  Bra att Blogghjälpen lyssnade på dig så att allt gick bra på mötet !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas också att den nya djurskyddslagen ska leda till att fler ska kastrera sina katter. Om det inte blir så många katter så tar man förhoppningsvis bättre hand om de som finns.

   Radera
 2. Undrar just vad blogghjälpen skulle ta sig till utan alla er bloggkatter? Skulle bli rena kaoset, förstås.
  Håller med Kjelle Bus till hundra procent. Det är skamligt att det inte redan är så, att alla utekatter måste kastreras. Utom de som är planerade bli mammor eller pappor. Hoppas verkligen att den nya lagen går igenom, och att människorna lyder den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, tro mig - kaos är bara förjamet. Utan oss bloggkatter skulle blogghjälpen inte ha en chans.

   Radera
 3. Stackars små missar! Vi jamar med blogghjälpen, det vore bra om människor förstod. Visst är det härligt med uppmärksamhet och kamning och gos! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det är synd om alla katter, små som vuxna, som inte har nån som tar hand om dem. Fast jättesmå kattungar har ju inte en chans att klara sig på egen tass.

   Radera
 4. Vi jamar instämmande, hoppas nya lagen träder i kraft snabbt! Tänk vad mycket onödigt lidande som skulle kunna förhindras om alla kastrerade sina katter. Det tycker jag alla kattägare skall göra oavsett om de är inne eller utekatter om de inte skall användas till avel. Vilken tur blogghjälpen har som har dig som styr upp allt inför mötena! Du fick väl ordentligt med gottis? Vi vet att hon har en förmåga att glömma sånt...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, alla kissar borde kastreras om de inte ska ha planerade ungar som det finns planerade ägare till. Och visst har blogghjälpen tur. Tror faktiskt att hin inser det.

   Radera
 5. Vi fattar inte heller att en del tvåbeningar inte kan kastrera katter som måste tassa ute.
  Hoppas oxå att lagen kan gå igenom framöver.

  Tass tass

  vi tassas igen på torsdag
  matte ska åka bort ngn dag, så vi *Kanske* får låna mattes ajfån, *Fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, ska matte smita? Håll i henne som bara den!

   Radera
 6. Uschjam, jag blir så ledsen när jag tänker på alla stackars mammalösa ungar. Hur kan människor vara så grymma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, jag vet inte hur det går till, men om man jamade om för människor att katter far illa om de inte tas om hand kanske, kanske de fattar så småningom?

   Radera
 7. Stackars små bebisar, utan mamma katt e det svårt att klara sig.
  Vet att Mysan, som sitter i karantän, ska ha bebisar vilken dag som helst. Hon kanske kan adoptera några av de små.

  SvaraRadera

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag har jag varit utsatt för grov misshandel!   Det började med att vår hälsoansvariga lyfte ner ...