tisdag 22 maj 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Har ni känt att det finns dagar då man känner sig helt tom i bollen? Det gör jag ibland, men då brukar jag börja tänka, att det finns så många otänkta tankar.

Om man bara rotar lite i skallen så finns det alltid nåt att fundera över. Idag har jag till exempel tänkt på den nya djurskyddslagen som man föreslagit. Jag tror ju att om man får en massa pengar för att tänka ut en ny djurskyddslag så  har man tänkt ut nåt riktigt bra. Man har säkert tänkt på hur man på bäst möjliga sätt ska se till att det inte finns så många hemlösa katter.

Jag, som inte har betalt för att tänka ut hur man ska göra, tycker man ska kastrera katter och försöka ge dem nya hem. Om det inte går att finna nya hem åt dem ska de i alla fall kastreras så det inte föds fler oönskade katter och sen får man se till att de får mat och omvårdnad.

Men vet ni hur de som har som jobb att komma med nåt bra förslag, och som har lön för att göra det jobbet, har tänkt? Jo, de har tänkt att man ska avliva alla hemlösa katter som man inte kan hitta hem till!

Jag tycker inte det verkar klokt. Ingen av mina kompisar på katthemmet tycker heller att det är rätt. Vi har alla rätt att leva och ingen har rätten att avliva oss bara för att man inte direkt hittar nån som vill ha oss. Rätt som det är kommer nån som tycker om oss och vill ta hand om oss, och vi har rätt att få vänta på att den människan kommer.


16 kommentarer:

 1. Det du skriver är ju så självklart! Har man blivit född har man rätt att få leva sitt liv. Och människor ska se till att det blir på ett bra sätt. Det är deras ansvar. Väldigt synd att så många tvåbeningar inte fattat det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, man tycker det är självklart men tyvärr är det inte det för alla. En del tar inte sitt ansvar.

   Radera
 2. Jamar fullständigt med dig , Ninja !
  Låter inte klokt att man ens tänkt tanken att föreslå detta !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, nä, kan man inte tänka klokare än så här är det bättre att man inte tänker alls.

   Radera
 3. Jaaa, och tänk vad som händer om rätt människa kommer till katthemmet och så finns inte rätt katt där?????
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maurice & Kajsa *ryser* det har jag inte tänkt på! Tänk om det blev så.

   Radera
 4. Vi är så arga på dem som skriker att man ska avliva alla hemlösa katter. Tindra blir alltid jätteledsen och börjar gråta när hon tänker på hur det hade kunnat sluta för henne. *skakar på huvudet* Människor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, det är många med Tindra som blir ledsna när de tänker på vad som skulle kunnat hända om vissa tokar fått som det ville!

   Radera
 5. Ninja... du tänker så fina goda tankar att jag blir alldeles mjuk i hjärtat.
  Jag är helt övertygad om att alla katter har en given plats, på sin rätta plats, med någon som bryr sig om och älskar just den här missen.
  Jag tänker såhär... om jag hade haft platsen och möjligheten... så skulle jag gå in på Södertälje katthem och fråga... vilken katt behöver mig mest, vem står på tur att få en matte. För mig spelar färgen ingen som helst roll, alla har en given plats i mitt hjärta, om de accepterar mig och vill ha mig som matte. Jag väljer ingen katt, de väljer mig! <3
  En gång när jag var på ett katthem så sa en volontär till mig, den där katten är för rädd, hon gillar inte människor... jag frågade om jag fick sitta utanför och hålla henne sällskap och när volontären svarade visst, men hon kommer aldrig att komma fram, hon är en "vildkatt" så där satt jag på golvet utanför buren och nynnande tyst och bara en liten stund senare så kände jag att någon tassade i mitt hår. Jag bara satt där och hjärtat svällde och tårarna droppade... lilla gumman... jag vågade inte vända mig om i rädsla att skrämma henne... hon gick ner på golvet och jag kände att hon strök sig mot min rygg med nätet mellan oss... hon tassade på min tröja och jag vände mig sakta om... ögonen... de vackraste ögonen...på en vilsen misse mötte mig och hon var given. En plats hos min farmor med massor med kärlek och värme. En liten tös som sakta blommade och fick ta tid som fullkomligt älskade min farmor... för alla missar finns den rätta människan... alla har rätt att leva och få en chans!
  Med glädje att minnas..
  Nosbuff till Ninja och en stor kram till blogghjälpen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ett alldeles speciellt sätt att tala till oss katter. Jag önskar jag kunde få träffa dig i verkligheten, eller i alla fall nån som liknar dig. Då skulle jag nog få ett alldeles eget hem där man accepterar mig som jag är.

   Radera
 6. De tänker väldigt tokigt, de där som vill av...ush.. *viskar* döda alla katter som inte har hem.Alla katter och hundar också, som inte ska ha bebisar borde kastreras så blir det inga oplanerade kullar. Och tramset att man måste låta kattan få en kull först måste någon klok tala om e just trams.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det finns så många fördomar och tokigheter i världen. Du nämnde en. Och istället för att hjälpa till att kastrera oss so ska de avliva våra ungar! Stendumt!

   Radera
 7. Kom på en sak. Imorgon torsdag e det party hos mig. Kanske kan du komma med dina kompisar. Alltid piggar det upp, lite i alla fall.
  Wikki har tankat limon och kattokoptern står redo, matte har markerat säker landningsplats i trädgårn. Så jag hoppas ni vill och hinner komma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle,, är det PARTY igen? Självklart kommer vi! Jag ska genast jama om för kompisarna vad som är på G.

   Radera
 8. Djurskydd ska väl vara för att skydda djur och inte för att ta livet av dem.. Vi jamar med dig, du är så klok.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det verkar som om många ha missuppfattat det där med djurskydd?

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...