fredag 22 juli 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Oj vad bra att jag tog upp det här med att klättra på burdörren igår. Till all glädje visade det sig att INGEN (förutom blogghjälpen, förstås) tycker att jag ska sluta med det. Där fick blogghjälpen så hon teg! Det kan vara nyttigt för henne att se hur det är att vara alldeles utan stöd i livet. Det har de flesta av oss katter på katthemmet varit, så nu kan det vara nån annans tur att känna hur det känns.

I morgon förmiddag kommer hon hit för att lämna ut två av mina små kompisar, som ska få åka till ett eget hem. Då brukar hon ge oss godis, och det hoppas jag hon gör i morgon också. Då ska jag visa henne att jag inte alls tänker sluta att klättra på burdörren! Hi-hi.

Sen ska jag berätta lite till om den där snälla tjejen jag berättade om för några dagar sedan, som var i Santorini och räddade en katt som hade ett fult sår, så han blev både sydd och fick antibiotika och blev kastrerad. För att ni ska förstå att det finns snälla människor i Grekland också som jobbar med djur som har det svårt ska ni idag få sen en bild på en av mina grekiska kompisar som sitter och vaktar en insamlingsbössa för www.sawasantorini.org.
 
En tjej som heter Helga och hennes kompisar jobbar för att djur som har det svårt ska få det bättre. Visst är det roligt att det finns såna människor i andra länder också?

10 kommentarer:

  1. *Ti hi* så bra att ingen håller med Blogghjälpen angående ditt dörrklättrande :)
    Det är en väldans tur att det finns snilla människor i andra länder också !!!
    Min "mormor" o "morfar" är visst medlemmar på ett katthem/djurhem på Rhodos.

    SvaraRadera
  2. Klart vi stödjer ditt dörrklättrande, det är var katts rättighet att hänga på dörren.
    Sen måste jag jama att det är bra att vi får höra om andra kattmänniskor i andra länder. Hurrjam för dem!

    SvaraRadera
  3. Då var det ju väldigt bra att du tog upp burklättringsfrågan! Annars kanske du hade trott på blogghjälpen, och slutat med klättrandet!
    Det är underbart med varenda människa som gör livet lättare för katter!

    SvaraRadera
  4. Bra att du inte lyssnade på blogghjälpen när det gäller klättringen! Vad kul med snälla människor i andra länder också. Jätteskoj att några av dina kompisar får flytta imorgon. Vi såg på hemsidan att det var ganska många som var bokade nu. *kurr* Snart blir det säkert din tur också! Idag har jag äntligen fyllt på mitt goskonto som var alldeles tomt. Matte har försökt gå undan med mig och gosa ända sen lillbrorsorna kom förra veckan, men jag har inte riktigt känt mig upplagd för gos utan har gått efter 2-3 klappar. Men idag hade jag och matte en jättelång gosstund, och vet du vad, matte blev nog nästan gladare än mig. Det fick mig att fundera på om mattar och hussar också har ett goskonto som kan bli tomt. Vad tror du?
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Fortsätt att klättra du, klart man måste hålla igång. Visst är det bra med flera som hjälper katter även i andra länder. Vihåller tassarna för att dina människor kommer nu.Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Kjelle Bus, visst var det bra att ingen höll med blogghjälpen! Nu kan vi fortsätta busa i vår bur.

    SvaraRadera
  7. Sippo, jag tycker vi ska hurrjama för alla tvåbeningar som göra nåt bra för djur. Det är så många djur som behöver stöd och hjälp.

    SvaraRadera
  8. Gustav, jag vågar nästan inte tänka tankken. Tänk om jag bara lyssnat på blogghjälpen utan att inhämta expertråd från mina bloggkompisar!

    SvaraRadera
  9. Alice, ja, det var en evig tur att jag ventilerade denna viktiga fråga bland mina bloggkompisar. Och visst är det roligt med människor som bryr sig om djur, oavsett var de bor. Sen är jag alldeles säker på att mattars och hussars goskonton också kan tömmas. Därför är det tur för dom att de har oss, som kan fylla dom igen.

    SvaraRadera
  10. Dui och Deco, det är snällt av era att hålla tassarna för mig. Jag hoppas varje dag att mina människor ska komma.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...