onsdag 13 juli 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.


Vi bodde i vår bur på katthemmet, mina syskon, mamma och jag. Tiden gick och vi växte och blev mer och mer självständiga. 

En dag kom de och hämtade mamma. De sa att hon skulle steriliseras. Vi förstod inte vad det var, men mamma och vi hade inte så jättenära kontakt längre, så vi tyckte det verkade OK. När våra mammor börjar tycka att vi kattungar kan klara oss själva så tycker de att vi kan vara ifrån varandra. Ibland kan de bli lite trötta på oss också, men ibland fortsätter mammor och ungar att vara kompisar.

När mamma flyttat ut ur buren dröjde det inte länge innan mina syskon, Philippa och Victoria, fick flytta till egna hem. Det kändes lite tråkigt att jag inte fick flytta med, men nu hade jag skaffat andra kompisar, så det gick bra ändå. Dessutom var jag fortfarande ganska rädd för tvåbeningarna, så jag var inte helt missnöjd med att vara där jag var.

Jag berättar mer i morgon.

20 kommentarer:

  1. Så bra att du var nöjd, trots att både mamma och syskon lämnat dig. För det verkar som att mamma inte heller kom tillbaka till din bur? Att ha kompisar man trivs med låter så fint. Ser fram emot att få veta mer om dig!

    SvaraRadera
  2. Misstänker att det var lite jobbigt när alla försvann så där.Skönt att du fått nya kompisar som du trivs med. Blir spännande att läsa om hur det går med tvåbeningarna.nosbuff

    SvaraRadera
  3. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan13 juli 2011 kl. 21:43

    Så jamars skönt att du fått nya kompisar att leka med och som du trivs med, mjau.

    Blir jamars spännande att höra fortsättningen!

    Tass tass

    SvaraRadera
  4. Så bra att du fick nya tjompisar på katthemmet när dina syskon flyttade.
    Väntar med spinning på fortsättningen :)

    SvaraRadera
  5. Surt att du inte fick föjla med syskonen!
    Men du kanske var trött på dem?
    Och vart tog mamma vägen när hon gjort det konstiga ordet?

    SvaraRadera
  6. Verkligen synd att du inte fick flytta tillsammans med dina syskon, men det kommer snart en människa till dig med ska du se.

    SvaraRadera
  7. Det är tur att man har kompisar, när det händer mycket saker omkring en. Tvåbeningar kan vara lite läskiga, men vi hoppas att du blivit lite mer van vid snällisar nu. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  8. Jamar som de andra, vad synd att du inte fick följa med nån av dina syskon. Men vilken jamartur att du har kompisar som du gillar! Du skall se att din egen tvåbening kommer snart. Här går vi mest och tassar runt idag och väntar på att det skall bli kväll och matte åker till er och hämtar hem våra lillbrorsor. Åååhh, vad spännande det skall bli! Sen är vi lite trötta idag efter partyt hos klosterkatterna igår, men det var jamarkul att träffa alla där.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  9. Tur att du skaffade dig andra kompisar Madeleine, så du inte saknade mamma och syrrorna så mycket.

    Nosgos

    SvaraRadera
  10. Gustav, mamma flyttade till en annan bur. Det kanske var lika bra.

    SvaraRadera
  11. Dui och Deco, alla försvann ju inte på en gång, så jag hann vänja mig lite emellan.

    SvaraRadera
  12. M, C, T, S, det är tur att man har roliga kompisar. Annars vet jag inte hur det skulle gå.

    SvaraRadera
  13. Kjelle Bus, du ska snart få höra mer. Jag har mycket att berätta.

    SvaraRadera
  14. MAx och Måns, ni ska snart få höra hur det gick med både det ena och det andra.

    SvaraRadera
  15. Sippo, blogghjälpen säger att mina människor kommer en vacker dag, de också. Hoppas det.

    SvaraRadera
  16. Findus, Isak och Rasmus, numera är jag inte rädd för tvåbeningar. Tvärtom rusar jag fram till buren så fort nån kommer och hoppas de klappar mig först.

    SvaraRadera
  17. Alice, vem är inte trött idag? Himla kul fest hos klosterkatterna. Jag vet att era småsyskon ska komma hem till er idag. Ska bli kul att höra vad ni tycker, men de är så snälla så jag tror det blir jamarkul.

    SvaraRadera
  18. Nea, det var tur att det fanns andra som jag kunde leka med. Annars hade det blivit jamartrist.

    SvaraRadera
  19. Vad bra att du hittade andra kompisar så snabbt. Det tyder på en stor social talang tycker jag. Nu behöver du bara utveckla den lite så att den även omfattar snälla tvåbeningar. De dumma ska man däremot sky som pesten. Inte helt lätt att inse att det finns olika sorters tvåbeningar, men snart kommer det att gå som en svansdans för dig att märka skillnaden, tror jag!
    Tassklappar

    SvaraRadera
  20. Frasse, de dumma gömmer jag mig för. Fast blogghjälpen har sagt att om det kommer in nån dummis på katthemmet så åker den ut med nosen före!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...