tisdag 19 juli 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

I morgon ska vi få besök av en tjej som talar med katter. Hon hade kontakt med blogghjälpens katt förra sommaren, när han var försvunnen i tre dygn. Blogghjälpen var alldeles förstörd eftersom han aldrig varig borta en natt förut på 10 år. Den här tjejen berättade för blogghjälpen att Viktor skulle komma tillbaka, och det gjorde han.

Det var tur, för då blev blogghjälpen sig själv igen. Jag vet inte vad hon ska göra här, men blogghjälpen har sagt att hon kanske pratar med några av oss. Kanske pratar hon mest med de kompisar som har det svårast. En del är jätteledsna och rädda och behöver hjälp. Andra, som jag själv, är ju ganska glada, även om vi vill ha ett eget hem.

Jag ska berätta i morgon vad som hände. Om de hände nåt, vill säga.

14 kommentarer:

  1. En människa som förstår jamiska? Inte dåligt. Hoppas att hon kan hjälpa dem som är räddast, för det är verkligen inte kul att gå runt och vara rädd hela tiden.

    SvaraRadera
  2. Det här låter verkligen spännande - undrar just om det är någon slags korsning (kanske är det de som kallas för "kattmänniskor"??) eller kanske det är en människa som slängdes ut i skogen och blev upppfostrade av kattor?

    SvaraRadera
  3. Men oj så spinnande det låter,hoppas att hon hälsar på dig också även om hon ska prata med andra. Jättefin bild på dig sötnos. Kli på magen från matte. Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Finns det såna människor? Vad nyfiken jag blir på att höra om det! Det är ju helt rätt att de rädda och ledsna ska få jama ut i första tass. Och så är jag glad för att du trots allt ändå är ganska tillfreds!

    SvaraRadera
  5. Oj, vi väntar nyfiket på en rapport om det. Husse har en del att lära ang. jamiska. (typ allt.)

    SvaraRadera
  6. Ååå, vi minns hur hemskt det var när Viktor var borta, och hur glada alla var när han kom hem igen. Vad spännande det låter med besök av den här tjejen. Synd att ALLA människor inte är lika duktiga på att "ta in" saker. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. En sån människa är Matte också nyfiken på. Hon har funderat på att kontakta en sådan för att få reda på vad som hänt oss då vi är så skygga mot främmande människor och Pumas "inte röra tassarna"-filosofie. Blir spännande att läsa rapporten från er.

    SvaraRadera
  8. Sippo, det är nog det värsta som finns, att gå omkring och vara rädd.

    SvaraRadera
  9. lillies lya, njaej, jag tror hon är en helt vanlig tvåbening fast hon kan jama med oss katter.

    SvaraRadera
  10. Dui och Deco, vi får se hur många hon hinner jama med. Det ska bli spännande.

    SvaraRadera
  11. Gustav, det finns flera katter här som har det betydligt sämre än jaga. De har blivit riktigt illa behandlade förut.

    SvaraRadera
  12. Max och Måns, det har nog de flesta tvåbeningarna. Förstår inte varför det inte satsat mer på jamiska i skolorna.

    SvaraRadera
  13. Findus, Isak och Rasmus, blogghjälpen var ordentligt orolig när hennes Viktor var borta. Det ska bli kul att höra vad den här tjejen har att säga till oss.

    SvaraRadera
  14. Puma och Sixten, jag tycker det är värt att prova allt som inte är farligt för oss katter. Kanske kan ett samtal gör att vi mår bättre?

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...