måndag 27 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag har vi varit väldigt glada här. Vi läste nämligen sent igår kväll att Vithaka, som fött ungar ute som fångats in, också fick komma in i värmen till sina ungar. Det var tack vare Originalmatte hos  Östgötakatterna som det kunde ske.

Ni ska inte tro att varken ungarna eller Vithaka bara traskade in i buren och lät sig bäras in i tryggheten. Nä, eftersom de antagligen inte blivit så väl behandlade av människor förut, var de väldigt rädda, så Originalmatte har suttit flera dygn och lockat och vaktat innan hon äntligen lyckades få in allihop.

En sån kattälskare är värd allt beröm hon kan få.

Jag har en liten plan hur man ska kunna hjälpa henne att hjälpa Vithaka och hennes ungar, men jag måste fundera lite till innan jag presenterar planen.

16 kommentarer:

  1. Jätteduktigt av orginalmatte jamar vi. Fram för fler såna människor. Så är vi nyfikna på vad det är för plan du har...

    SvaraRadera
  2. Visst var det jättebra!
    Vi är sååå nyfikna på din plan! Håller utkik efter den ;-)

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Ja tänk vilka underbara tvåbeningar det faktiskt finns! Det trodde jag inte när jag gick ute och var hungrig och rädd. Hoppas verkligen Vithaka och hennes ungar kommer på att tvåbeningar kan vara riktigt jamarsnälla och vilken tur de har som har träffat orginalmatte! Tänk om man kunde klona orginalmatte... *drömmer*
    Håller tassarna för att de lyckas fånga pappa Musse också. Oj vad nyfikna vi blir nu på dina planer, du klurar alltid ut så kloka saker!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Jag blev också SÅ glad när jag läste om denna fantastiska originalmatte, som har ett tålamod man knappt kan fatta att en tvåbening har. Hon är värd en svanshonnör av första graden (den finaste)!
    Sedan undrar jag förstås vad du kan ha för plan?

    SvaraRadera
  5. Tänk att det finns tvåbeningar som är beredda att sitta på vakt i flera dagar för att rädda en kattfamilj. Det utgår ju inga belöningar för det, utom förstås den härliga känslan av att ha kunna rädda liv... Tack, Originalmatte, för att du återger oss tron på mänskligheten!
    Och Lilja, du lovar väl att jama om dina planer för oss snart?
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  6. Tänk att sådana nyheter, som är så efterlängtade, också är sådana som gör att man måste stryka en tår ur ögonvrån. Av glädje, förstås. Instämmer med Gustav om svanshonnören, och så vill vi förstås höra mer om din plan. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Jubeljamade och gjorde min happydance det gjorde jag när jag hörde nyheten igår :)
    Väntar med spänning på din plan !!!

    SvaraRadera
  8. OJ, nu blev vi nyfikna.
    Husse säger att hon behöver all hjälp hon kan få!
    Nosbuff

    SvaraRadera
  9. Sippo, visst är Originalmatte värd lite extra uppmärksamhet?

    SvaraRadera
  10. Hjulia Huller om Buller, nu har ni kanske redan läst om min plan?

    SvaraRadera
  11. Man blir så glad när man läser om snälla människor. Det behöver få rubriker de också, inte bara busarna som det skrivs om överallt.

    SvaraRadera
  12. Gustav, åh vad Originalmatte ska bli glad. Det är inte varje dag man får en svanshonnör av första graden!

    SvaraRadera
  13. Frasse, kul att du är tillbaka igen. Vi har saknat dig. Visst är Originalmatte otrolig.

    SvaraRadera
  14. Findus, Isak och Rasmus, jag har också strukit bort en tår med tassen när jag läst om Vithaka och hennes ungar. Men om det är glada tårar är det bara kul.

    SvaraRadera
  15. Kjelle Bus, skulle vilja se din happydance! Det skulle nog glädja många att se den.

    SvaraRadera
  16. Max och Måns, vi förstår att Originalmatte behöver all hjälp hon kan få. Det är ingen ekonomiskt lönsam business att fånga in katter precis. Vi hjälper till så gott vi kan.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...