torsdag 9 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Jag jamar bara en sak: tur att man har bloggkompisar!.

Idag kom blogghjälpen till katthemmet eftersom det var öppet hus. Hon hade: ingen blixtmojäng med sig och INGET GODIS! Som ni förstår hade kvällen kunnat utveckla sig till rena katastrofen om inte min kompis Alices matte hade kommit.

Hon är en tvåbening med hjärtat på rätta stället och som dessutom inser vad som behövs på ett katthem. Hon kom med fler paket med godis. Inne i buren gav hon oss många godisar. Tyvärr var blogghjälpen närvarande, så vi fick inte allt hon hade med sig. Men blogghjälpen har i alla fall lovat att vi ska få det andra godiset snart.

Sen tittade Alices matte ut en kattunge, lilla Sean, som Alice och henne kompis Wilma ska få som kompis om några veckor. Alices matte tyckte det skulle var kul med en kattunge och dessutom kanske inte jag skulle passa in så bra i just den familjen. Det kommer nog bli jamarkul för Alice och Wilma.

OOOOOOPPPS! Nu kanske jag jamade för mycket, och avslöjade en hemlis för Alice? Hoppas jag inte ställt till med nåt tok, ifall det skulle varit en överraskning?

Sen en sak till: Jag har gästbloggat igen hos Frasse . Det är jättekul att vara gästbloggare. Ni som följt min blogg kanske känner igen historien?

12 kommentarer:

  1. Blev alldeles orolig först...inget godis? Men sen fortsatte jag läsa, och pustade ut! Och ännu mera godis i sikte!
    Så bra att Sean ska få en egen familj! Nån dag kommer din familj också. Hoppas de hittar dig snart!

    SvaraRadera
  2. Du jamade inte alls för mycket, matte berättade att vi skall få en lillebror så fort hon kom hem. Det skall verkligen bli jamarspännande att få ta tass om lilla Sean! Matte berättade att han var en jättetjusig liten rödtott. Undrar om han blir lika tjusig som Gustav eller Findus när han blir stor?
    Skönt att höra att matte inte gjorde bort sig så vi fick skämmas över henne. Du vet ju hur tvåbeningar kan klanta till det. Hon hälsar att hon gärna hade tagit hem dig, men att hon tror att du kan få ett hem som passar dig ännu bättre än vårat. Vi håller tassarna för att det blir snart för du är verkligen en jättesöt och snäll misse!
    Nu skall jag gå och kattnappa lite och drömma om vår lillebror. Synd bara att det dröjer flera kattiljoner dagar innan han kommer hem. Dels måste Sean växa till sig lite först, sen ville matte vänta tills hennes semester skall börja så hon kan vara hemma med oss. Jag tycker förståss att hon kan ta semester nu...
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Jättefin bild på dig! Kul att få besök av Alices matte! Klok matte som har godis med sig.Kul för Wilm och Alice med en ny kompis. Din människa kommer nog snart nu (vi håller alla tassar vi har här) Bra att du får blogga lite till hos Frasse, tror att det är jättemånga som hälsar på där! Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Mjau vi tassar oxå in hos Frasse varje dag.
    Vi hoppas oxå att dina människor ska komma och hämta dig framöver, för du är så fin, katt.
    Jamarskul att Alice matte kunde hälsa på er och ge er lite kattgodis oxå.

    Tassetass
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  5. Vilken tur att det fanns någon som hade med sig godis, annars hade det kunnat sluta riktigt illa ju. Nu måste jag tassa över till Frasse och se vad du jamat för kloka saker.

    SvaraRadera
  6. Ahh Alice är en klippa. Vilken tur att hon skickade i väg sin matte med godis till er. :)

    Hoppas Alice och Wilma får kul med sitt lilla syskon. Tyvärr lyckades ju min matte få tag på en rödtott med ludd i hjärnan så jag hoppas att Sean är lite smartare. Simba är inte den vassaste klon i kattkorgen om man så jamar. *skakar på morrisarna*

    SvaraRadera
  7. Gustav, det höll på att blir riktigt tokigt, men tack vare att Alice skickade hit sin matte med godis gick allt bra. Puh.

    SvaraRadera
  8. Alice, jag tror Sean kommer bli jamartjusig som vuxen. Han har nog lite mer vitt på sig än både Gustav och Findus tror jag. Matte gjorde en berömvärd insats här igår. Snart har de där veckorna gått och ni får ta tass om Sean.

    SvaraRadera
  9. Dui och Deco, det är jättekul att få gästblogga hos Frasse. Hoppas många läser den bloggen så att nån fastnar för mig snart.

    SvaraRadera
  10. M, C, T, S visst var det kula att Alice matte kom hit. Och visst är det kul att läsa Frasses blogg också? Jag menar, även när inte jag gästbloggar där.

    SvaraRadera
  11. Sippo, ja det är tur att det finns såna som tänker lite längre än nosen räcker. Hoppas blogghjälpen fick sig en ordentlig tankeställare.

    SvaraRadera
  12. Nea, Alice är en pålitlig kompis. Hon vet vad som behövs här på katthemmet. Så småningom får vi väl se vem som är smartast - Simba eller Sean.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...