fredag 3 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.


Många blev upprörda över att jag skrev om tvåbeningar som ringer till katthem och nästan kräver att de ska lösa deras kattproblem på minuten! Men så ser verkligheten ut. Skräckexemplet, som jag berättat om för nåt år sedan, är en tjej som hade två fina, svarta katter. Matte skulle åka till Thailand 14 dagar på semester och bad en väninna se efter katterna. När de 2 veckorna gått syntes ingen matte till och kompisen ringde för att fråga när hon kom hem. Det skulle bara dröja några dagar, blev svaret.

Några dagar gick, men ingen matte. Då ringde kompisen igen och sa att hon inte kunde ta hand om katterna längre, för hon skulle själv resa bort. Då säger matte: men låt dem vara. Om de lever när jag kommer tillbaka åker jag och avlivar dem då!

Som tur är hade väninnan både vett i skallen och ett hjärta i kroppen så hon ringde Södertälje Katthem. Vi tog in katterna och strax därefter fick de ett jättebra hem hos en familj som bryr sig om sina katter.

Vi måste hjälpas åt att få vissa tvåbeningar att förstå att en katt är ett liv. Den har känslor precis som vi och har rätt till ett bra liv.

25 kommentarer:

  1. SJÄLVKLART att vi katter har både känslor och tankar, precis som 2-beningar! Synd bara att det finns alldeles för många 2-beningar, som inte har fattat det. Har de kopplat bort tankeförmågan eller är det kanske ett konstruktionsfel?
    Kattfunderingar av
    M & V

    SvaraRadera
  2. Man blir nästan mörkrädd när man läser om såna hjärtlösa människor.

    =^.^=

    Nosgos

    SvaraRadera
  3. Vi blir både ledsna och arga när vi hör om den där dumma matten. Vi skulle vilja låsa in henne nånstans i solen där hon kunde sitta och svälta. *fräser ilsket*
    Ijweijg908 Oj, jag måste släpa bort husse från tangenterna innan han säger något dumt om matten.
    Tass tass.

    SvaraRadera
  4. Det märkliga är att de flesta tvåbeningar inte tvivlar om att skällisar har känslor - varför är det inte lika självklart att vi har det? Vi måste försöka få till det så att katter får samma status som skällisar. Frågan är bara hur.... Men en god bit på väg tror jag är om man kunde få alla att kastrera sina missar, för det finns ju tyvärr massor av katter ändå som vill ha hem. Sen ryser jag ända in i själen varje gång jag ser annonser på katter för 1:- tassen, precis som att vi inte skulle vara värda mer. *slokar med morrisarna* Tyvärr verkar tvåbeningarna vara mer rädda om det som kostar mycket pengar och får man betala ordentligt för en katt tänker man förhoppningsvis igenom beslutet ordentligt innan.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Mjau, som vi tassade på en annan sait, så passar det inte i ord på nätet att skriva säger matte om vad vi skulle vilja skriva. Vi och matte blir så jamars urförb.............när vi hör och läser ngt sådant :(:(:(
    Allt levande har känslor, både tvåbeningar och vi fyrtassade så deså.
    Det måste var ngt fel på hjärnkontoret hos vissa tvåbeningar som gör på det viset.
    FY jamars alltså

    Tass tass

    SvaraRadera
  6. Det var ju tur att den första matten skulle resa bort, och att hon hade en väninna som kunde tänka. Man kan ju fråga sig vilket liv katterna hade hos matte nummer ett? Nu fick de chansen till ett värdigt liv tack vare att de kunde få plats på katthemmet. Alternativet kan man inte tänka på ens. Hoppas verkligen att matte nummer ett ALDRIG mer skaffar något djur!

    SvaraRadera
  7. Att försöka bli av med sin familjemedlem bara så där tycker vi är upprörande, men en del är inte kloka. Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Det är sorgligt att det är så svårt att få myndigheter att utfärda djurförbud. Det hade kanske inte hjälpt dessa kissekatter, men är man så korkad som den matten, så kommer hon förmodligen att skaffa nya djur när hon kommer hem från semestern...

    SvaraRadera
  9. Vi är så arga så vi knappt kan prata eller jama, men gör ändå ett försök att analysera detta fullständigt oförlåtliga beteende: Det verkar som om en del människor är förvuxna, bortskämda barn, totalt oförmögna att ta ansvar. Så fort det tar emot fegar de ur, och om det sedan drabbar någon annan, so what... Säkert går detta beteende igen även i andra sammanhang och relationer.
    Vilka små, egoistiska liv den typen av människor måste leva...
    Grrr, säger matte, och morrrr, jamar jag!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  10. Förbannad är ju bara förnamnet. Hoppas att människan inte skaffade barn senare i livet.

    SvaraRadera
  11. Mozart och Vincent, antar att det både är konstruktionsfel och bortkoppling av det lilla vett som finns.

    SvaraRadera
  12. Hjulia huller om buller, visst blir man. Det ter sig ju helt omöjligt att göra så för en normalt funtat tvåbening.

    SvaraRadera
  13. Sippo, tyvärr tror jag inte sån stor dumhet går att bota. Vet inte hur man ska göra för att människor ska sluta behandla sina djur illa. Klona husse, kanske. Då kan han/de ta hand om jättemånga katter.

    SvaraRadera
  14. Alice, visst är det konstigt att det som kostar pengar per automatik är mer värt än ett litet djur som inte kostar så mycket. Svårt att begripa sig på tvåbeningar ibland.

    SvaraRadera
  15. M & T & C & S, jag tror det är bra ju fler som uttrycker sin avsky för de som behandlar djur illa. Det borde stå om dem i alla tidningar.

    SvaraRadera
  16. Gustav, matte 1 är inte värd att ha hand om nåt levande väsen. Hon borde lära sig vad ett liv innebär innan hon skaffar sig ett djur.

    SvaraRadera
  17. Men NEJ!!! Så gör man inte! Hur kan man vara så elak och empatilös???? *slår förtvivlat med tasse* Så får det inte gå till.

    Det värsta är att den där elak människan nog inte är ensam. Hur många får sätta livet till på det sättet?

    Så skönt att de svarta skönheterna fått ett bra hem.

    Nosgos

    SvaraRadera
  18. Dui och Deco, det är så sant som det är jamat - en del är inte kloka!

    SvaraRadera
  19. lillies lya, det är jättesvårt att få myndigheter att agera lite mer tassfast när det gäller djur som far illa. Där har vi nåt att kämpa mot!

    SvaraRadera
  20. Frasse och Gunilla, ni har nog rätt i att det måste vare ena ynkliga liv dessa människor lever. Synd bara att det drabbar andra också.

    SvaraRadera
  21. Karlavagnen, den människan kan ju uppenbarligen inte ens ta ansvar för sig själv, så vi hoppas också att hon inte skaffar något annat levande väsen igen.

    SvaraRadera
  22. Nea, vi får vara glada för veranda katt vi kan rädda till ett bra liv. Tyvärr kan vi inte rädda alla hur gärna vi än vill, men vi kämpar på i alla fall.

    SvaraRadera
  23. FY va vidrig äcklig människa som gör sådär.... TUR att Södertäljekatthem finns, ni är änglar!
    Har nu börjat skänka en gåva varje månad till er. Skall bara lyckas få det till att det dras automatiskt så jag inte glömmer någon månad.

    SvaraRadera
  24. Kattfamiljen, vad snällt av dig att stödja oss varje månad. Hoppas du får automatiken att fungera. Vi behöver din och alla andras hjälp må du tro.

    SvaraRadera
  25. Barn har mer vett och medkänsla än så. Min dotter vill alltid ge våra katter mat innan hon själv äter frukost. Så att jämföra detta lägsta av beteenden med barn gillar jag inte alls. Känslokalla idioter är vad de är! Men så underbart att vänninan tog ansvar och att katterna fick ett bra hem.

    Vi åker inte på semester alls, värderar katterna så mycket högre än alla resor i världen.

    Tessan

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...