måndag 13 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.
 
Kommer ni ihåg lilla Lycka? Jag berättade om henne för några veckor sedan. Hon hittades ju i ett vindsförråd där hyresgästen flyttat ungefär 2 veckor innan. Lycka var nätt och jämt vid liv när hon kom till katthemmet och fördes snabbt till vår jättesnälla vettis, Wilbert Beyer.

Han lyckades rädda livet på henne i sista minuten. Igår fick hon flytta till ett eget hem! Det tyckte jag var jättekul.

Jag frågade blogghjälpen var för det går så fort för en del att få hem, men inte för andra. Då sa hon att det nog är nån mening med allt. Ibland förstår vi inte meningen, men den här gången är det nog bara så att rätt människa inte kommit till katthemmet än. Rätt som det är gör den det, och då…

Fast, sa blogghjälpen, när du flyttar kommer jag sakna dig lik mycket som jag känner glädje över att du får ett nytt hem.

Visst är livet lite konstigt ibland?

18 kommentarer:

  1. Kul att Lycka fått ett nytt hem. Hoppas hennes förra människor läser det här och skäms! *stampar*
    Ibland är det svårt att förstå vad Skaparkatten har planerat åt oss, men du kan räkna med att du kommer få ett bra hem, det kommer blogghjälpen se till.

    SvaraRadera
  2. Lika glada som vi är för Lyckas skull, lika förhoppningsfulla är vi för din. För vi är säkra på, att när den rätta människan kommer, då faller alla pusselbitar på plats och ni kommer båda två att säga "Jag har hittat hem..."
    Blogghjälpen får komma och hälsa på, så att inte saknaden blir för stor.
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  3. Kul för Lycka. Snart blir det din tur, vi är säkra på det för din människa finns där och du är en underbar missa. Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Åh vad roligt att Lycka har fått ett eget hem! Jamar som Sippo, hoppas hennes gamla människor läser det och skäms! Vi kommer precis som blogghjälpen sakna dig jättemycket när du flyttar till dina människor som kommer att dyka upp, det är jag jamarsäker på! Men även om vi saknar dig kommer vi vara så jamarglada för din skull den dagen kommer.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. För en speciell misse, krävs det en speciell människa. Och du vill ju inte ha någon som inte vill ha dig som ägare, eller hur!? Kajsa fanns på sitt katthem i 9 månader innan lillie förirrade sig in dit och då visste Kajsa direkt, att hon var tvungen att ta tass om henne. Och trots att Kajsa var väldigt skygg och alltid undanpetad av de andra katterna, så bestämde hon sig för att vara modig för en gångs skull och talade om för lillie att hon (Kajsa alltså) skulle kattoptera henne.

    Din människa kommer snart - kanske redan på nästa öppet hus!
    nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar

    SvaraRadera
  6. Så underbart att Lycka räddades, mår bra och nu fått egna människor! Och lika underbart blir det när någon kommer och säger att de vill att just Lilja ska flytta hem till dem. Hoppas de kommer snart nu...

    SvaraRadera
  7. Var inte ledsen, Lilja - vi fick försöka flera gånger innan vi hittade rätt människor, och det var värt det fast vi inte trodde det då. Så vi tycker nog att du gör bättre i att inte chansa för vilt, utan låta hjärtat leda dig... det blir jättebra den dagen, det lovar vi!

    Uppmuntrande nosbuffar från Jenny och Majsan, också f.d. Södertälje katthems-katter.

    SvaraRadera
  8. Håller med övriga katter här.
    Din dag kommer, så du får flytta hem till dina människor, var så säker.

    Vilkien tur att Lycka har hittat hem till sina människor iaAF
    Livet är så ibland, det går fortare för vissa än för andra.

    Tass på dig du fina goa katt

    SvaraRadera
  9. Goda nyheter att Lycka fått ett hem! Nog är det konstigt att det kan ta så olika lång tid innan man hittar sin människa? Vi är säkra på att din tur kommer. Hoppas att det blir snart! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  10. Sippo, jag hoppas också att den där människan läser det här om Lycka och att han/hon SKÄMS!

    SvaraRadera
  11. Gunilla och Frasse, blogghjälpen har sagt att hon känner saknad varje gång en av hennes bloggkatter får ett eget hem, men att glädjen över att de får ett hem ändå tar övertassen.

    SvaraRadera
  12. Dui och Deco, tycker ni att jag är en underbar missa? Hoppas nån som kan ta hand om mig tycker det också snart.

    SvaraRadera
  13. Alice, människor som behandlar djur illa borde dubbelskämmas, tycker jag.

    SvaraRadera
  14. lillies lya, vad modig Kajsa var. Blogghjälpen håller också på att jobba på att jag ska bli så där modigt. Och jag har blivit mycket modigare. Snart kanske jag också jamar till nån snäll människa att jag ska ta tass om den.

    SvaraRadera
  15. Gustav, jag har det inte dåligt här, men det är klart att jag vill ha ett eget hem. Hoppas det blir så snart.

    SvaraRadera
  16. Jenny och MAjsan, jag tycker nog också det är bättre att vänta på att rätta tvåbening kommer, än att hamna hos fel tvåbening. Men jag hoppas i alla fall att rätt tvåbening kommer snart.

    SvaraRadera
  17. M, C, T, S visst går det fortare för en del att hitta hem än för andra. Håller tassarna för att det snart är min tur.

    SvaraRadera
  18. Findus, Isak och Rasmus, man måste nog ha lite tålamod om man ska få tag på rätt tvåbening. En del hittar dem direkt, andra tar det lite längre tid för.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...