tisdag 26 mars 2019

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Ni som läste bloggen igår vet att jag bodde på en gård med väldigt många andra katter. Jag mådde inte särskilt bra för varken jag eller mina kompisar blev skötta på ett bra sätt.

Jag hade börjat misströsta då det faktiskt började hända saker på gården. Det kom främmande människor dit. De lockade in flera av mina kompisar i olika burar. Sen åkte de iväg med både burar och kompisar.

Jag undrade vart de skulle. Ville de på gården att de skulle dödas? Det var det första jag tänkte på. Jag tyckte synd om dom. Några dagar senare kom främlingarna tillbaka. Då hade inte jag ätit på ett bra tag så jag var hungrig. I burarna fanns det god mat. Jag väntade länge. Funderade. Kanske var det lika bra att gå in i buren och riskera att bli dödad, annars skulle jag väl dö ändå, fast långsammare. 

Efter en lång stund hade jag bestämt mig.

11 kommentarer:

 1. Hej Gitte! Blir spinnande att lära känns dig! Du hade ju det inte alls bra så vi förstår att du tvekade innan du bestämde dig hur du skulle göra. Vi hoppas och tror att du fattade ett bra beslut! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, jag trodde inte det kunde bli sämre i alla fall.

   Radera
 2. Ja du Gitte det där med att lita på tvåbeningar kan sitta långt inne. I synnerhet om man har dåliga erfarenheter precis som du hade. Inte så konstigt att du tvekade att gå in i buren även om det fanns läcker mat som doftade ljuvligt där. Det blir spännande att läsa fortsättningen på din berättelse.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, när man blir sviken av människor tar det ofta tid att återfå tilliten.

   Radera
 3. Mjau Gitte. Ser fram emot att läsa fortsättningen på din berättelse om hur du kom till Katthemmet och blev omhändertagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, det ska du snart få göra också.

   Radera
 4. Åååååå så jamarbra att du gick in i buren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det var not det bästa jag gjort hittills, men det visste jag ju inte då.

   Radera
 5. Det måste ha varit ett väldigt svårt val, när du såg och kände lukten av den frestande maten, men inte visste vad som skulle hända dig om du föll för frestelsen. Det var tur att du tog mod till dig till slut och gick in i buren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det var ett väldigt svårt beslut. Jag funderade länge må du tro.

   Radera
 6. Tant Gitte, så modigt av dig att gå in i buren(jam hade nog inte vågat) När man kommer till södertäljeKatthem så blir det bra, helt säkert. Jam fick ett hem, Klemens också fast han var helt hopplöst rädd och ingen katt som kommit dit har blivit kvar utan alla som lever har fått egna hem /MajaGräddnos

  SvaraRadera

Blogghjälpen har ordet

Så var det dags igen - en av mina fina bloggkatter har fått ett eget hem och flyttat. I början var nog Isadora den blygaste bloggkatt jag ...