måndag 7 juli 2014

Katten Daimien på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Daimien på Södertälje Katthem.

Nu bodde vi på katthemmet. Där var alla snälla och man sa till oss att härifrån skulle vi inte kastas ut. Det kändes bra.

Det dröjde inte så länge innan jag fick ett nytt hem. I det hemmet fanns redan en katt, Zorro som också kom från katthemmet. Efter ett tag kom ännu en som vi kan kalla X, fast han kom inte från katthemmet.

Vi tyckte det var ganska OK att bo där. Efter en tid började stackars Zorro att hosta väldigt mycket. Han fick också ett sår på svansen som inte ville läka. X fick tandvärk. Han hade väldigt ont. Matte sa att det går nog över. Hon tyckte inte att hon ville kosta på nån av dem ett veterinärbesök.

Men en dag, efter lång tid, började matte säga att vi inte skulle få bo kvar där. Hon ville att vi skulle flytta. Då blev vi väldigt ledsna och oroliga. Vad skulle hända nu?

14 kommentarer:

  1. Å, var det på det hemska stället du hamnade! En sån otur!!! Hos den vidriga människan som vanvårdade ihjäl stackars lilla vackra Zorro . . ! Och lille X som fick gå med hemsk tandvärk!
    Hur i hela världen en människa är funtad som tar hand om tre katter utan att överhuvud taget bry sig om dem när de är sjuka, överstiger min fattningsförmåga.
    Jag har förr trott att människor som köper katter från katthem alltid är seriösa. Men så är det ju tyvärr inte
    Det förstår jag att du inte kunde bo kvar där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, ja, precis där var det jag hamnade. Tyvärr smyger det in en och annan som inte är seriös även på ett katthem - men de flesta är seriösa.

      Radera
  2. Men kära nån- tar det aldrig slut på dessa oempatiska människor!!! Tänk att vara sååå avstängd att man inte känner att en annan varelse lider, som INTE själv kan söka hjälp! Ditt nästa hem MÅSTE bli ett för alltid hem, så det så! Nu är jag Sven ARG å de' händer inte så ofta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, nä, såna människor tar visst aldrig slut. Bra att du är arg på dem!

      Radera
  3. Fyjam så läskigt. *ryser*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är riktigt läskigt må du tro.

      Radera
  4. Vi jamar som Marie, förr har vi alltid trott att de som skaffar katt från katthem är seriösa speciellt eftersom de vet att de flesta katterna har farit illa innan. Men vi har tyvärr förstått att en del inte är det. *morrhårsdarr*
    Vi förstår inte hur man kan neka någon som mår dåligt och har ont vettisvård. Är man inte beredd på att kosta på katten vad det kostar om de blir sjuka skall man inte skaffa dem från början. *stampar ilsket med tassarna*
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, de flesta som skaffar katt från oss är seriösa och snälla, men så finns det såna som den här matten också...

      Radera
  5. FY!Det är så svårt att hitta jam i ilskan!Vi jamar med Alice! Tröstbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, visst är det svårt att hitta jam!

      Radera
  6. Hm, den här historien känner vi igen! *slokande morrhår* Så ledsamt att du och dina vänner råkade så illa ut... vi har hört berättelsen och var arga och ledsna redan då. Skönt att du är tillbaka på katthemmet nu, och du skall se att blogghjälpen kommer att vara alldeles väldigt extra noga i valet av ditt nya hem när den tiden kommer!

    Tröstande nosbuffar från klosterkatterna genom Majsan, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Majsan, ni kanske förstår vilken tur ni hade?

      Radera
  7. Nu har jag läst ikapp lite om dig Daimien och om att Bosse trivs i sitt nya hem.
    Jag har ju suttit i en liknande bur som ni katter på katthemmet bor i , i 5 dagar när matte och husse var iväg på lite söm-ester , fast jag hade uterastgård också :)
    Fy jam så lissen och arg man blir när man läser att din nya ägare inte brydde sig om att gå till veterinären med dina kompisar :(
    Har man skaffat sig ett husdjur så ser man till att husdjuret kommer till veterinären om den blir sjuk oavsett djurras så det så !!!

    Tassklappar o Nosbuffar


    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, man undrar varför man skaffar djur om man inte kan/vill sköta dem ordentligt?

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...