onsdag 23 juli 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft en liten vilodag. Alltså - jag har ägnat mig åt mina vanliga uppdrag här, men snickare Christer har inte varit här så jag började med att kolla i kartongen där det ligger grejer till kylanläggninen. Det mesta fanns, men jag kanske måste komplettera lite. Vi får diskutera det, snickare Christer och jag.

Däremot har vår fantastiska elkille, Niclas varit här. Han bara drar ledningar hit och dit och plötsligt blir det elektricitet! Rena trolleriet, alltså! Han kommer tillbaka i morgon och då ska jag hjälpa honom så klart.

Sen har jag läst om en veterinär som vägrar avliva friska djur . Såna borde det finnas många fler av. I flera andra länder är det redan förbjudet att avliva friska djur. Men inte i Sverige!

Sen har jag tittat på TV där Ewa Edström  som både jobbar på Stockholms Katthem och är vice ordförande i SVEKATT intervjuats. Hon är jätteduktig och har hjälpt väldigt många katter. Och hon kommer nog hjälpa många, många fler! 

8 kommentarer:

  1. Du har fortfarande koll på läget hör jag. Elektricitet är jamarbra att ha. Utan det skulle vår vattenfontän inte fungera och då skulle vi bli jättetörstiga i den här värmen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, vi har inga vattenfontäner som behöver el här, men många andra saker. El är aldrig fel!

      Radera
  2. hoppas att ni får ordning på det där med värmen, för nu är det verkligen hett!
    Det är bra att det finns flera som Ewa och Blogghjälpen! Vi har haft fullt upp hemma hos oss så vi har haft svårt att tassa.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, alla hemlösa katter behöver hjälp av såna som engagerar sig!

      Radera
  3. Så fantastiskt att det finns lag på att ej avliva friska djur!! Konstigt att Sverige ofta ligger efter fast 'vi tror att vi är så himla bra' etc!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam, det är konstigt att vi inte ligger i framkant när det gäller djur!

      Radera
  4. Kan undra varför Sverige ligger så långt efter när det gäller förbud att avliva friska djur? Det var intressanta länkar. Känns alltid positivt att höra om människor som arbetar för djurens bästa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vi tror ofta att vi är världsbäst, men när det gäller djurskydd är det många som har bättre regler än vi.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...