måndag 14 juli 2014

Blogghjälpen har ordet

Som ni som följer bloggen vet har Daimien nu fått ett alldeles eget hem. Så här har matte och husse hjälpt honom att skriva:

Tack för alla fina tankar. Min första natt spenderade jag tillsammans med min matte som kliade min mage hela natten. Idag träffade jag min nya kompis Sockra, som är en rödhårig skånsk grinig brutta. Hon hade många "vackra"ord att säga mig, men jag höll mig lugn och blinkade med mina vackra ögon. Tyckte mer att hon var underhållande. Jag är glad och trivs bra i mitt nya hem. Min husse och matte kommer hjälpa mig att skriva flera gånger. Kattkramar från Daimien.

 När man får ett sånt meddelande har man fått belöningen för det ideella arbete man som volontär utför. Alla på katthemmet bör ta åt sig av detta.

När en katt som Daimien, som haft väldigt otur i sitt liv, får ett hem där matte och husse är beredda att verkligen satsa för att han ska få det bra i sitt sista hem, då är det "löneutbetalning". Det låter kanske dramatiskt att säga "sitt sista hem" men det är ju vad vi hoppas alla våra katter får - sitt sista och bästa hem.

Visst känns det tomt, men glädjen över att en kisse får ett toppenhem tar över.

I morgon kommer Samie återuppta sin blogg. Jag kan redan nu avslöja att "takterna sitter i". Det första han gjorde när jag var inne hos honom, var att smita ut!

8 kommentarer:

  1. Lilla gulle Samie!! Hoppas han inte blir bloggandes alltför länge utan att han snart hittar SITT föralltidhemma såsom Damien nu gjort - men ändå lite kuligt att höra att 'takterna sitter i' hihi!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jag hoppas förstås också att det inte dröjer så länge innan jag får flytta till mitt för-alltid-hem.

      Radera
  2. Men fina Samie då, hoppas att han får sitt föralltidhem framöver. Det gick fort för Daimien att få sitt föralltidhem, Stort lycka till, till missen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, jag hoppas det inte tar alltför lång tid för mig heller!

      Radera
  3. Härligt att läsa att Damien redan trivs i sitt nya hem även om där bor en grinig brutta ;-)
    Hoppas också att Samie inte behöver vänta alltför länge på sitt föralltidhem !
    Tassklappar och Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, jag tror att griniga bruttan faller för Daimien snart. Han är så gullig!

      Radera
  4. Härligt att det går så bra för Daimien! Han charmar säker den griniga bruttan snart. :) Vad kul att hans tvåbeningar hjälpte honom att tassa ner en hälsning! *kurr*
    Bra att söta Samie inte tappat humöret trots att han är tillbaka och att han fortsätter öva på rymningarna.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag tappar inte humöret i första taget! Här ska busas så länge jag är kvar på katthemmet!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...