torsdag 6 december 2012

Katten Lady på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lady på Södertälje Katthem.

Idag är det öppet hus. Eftersom det är svårt att ta sig fram med brummisar så  blir det nog inte så många besökare. Det är synd, för jag har flera kompisar här som skulle behöva ett hem.

För min del är et inte viktigt att få ett hem just till jul. Vi katter firar ju inte jul så särskilt mycket. Faktiskt är det så att jag tycker det där julfirandet är lite överdrivet, Många, som inte har nån att fira julen med, blir ledsna då. Visserligen kunde man ju tycka att de kunde ta hand om en hemlös katt eller fler, så de slapp vara ensamma, men alla kan ju inte ta hand om en katt.

Har man t ex ingen bostad eller inga pengar att köpa kattmat, kattsand och allt annat en katt behöver för, så är det ju svårt att ta hand om en katt.

Och som jag jamat tidigare - ett bra sätt att avdramatisera julen är ju att skänka pengar till ett katthem istället för att köpa massa julklappar.


8 kommentarer:

 1. Hoppas att det blir bättre väder vid nästa öppet hus! Nä, alla kan ju tyvärr inte ha en katt som tar tass om sig. Men jag hoppas att det kommer in många pengar till ert nya katthem. De behövs säkert, och inte bara nu till jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, du sätter verkligen klon på rätt ställe. Vi behöver verkligen pengar, kanske mer än nån gång. Tyvärr kostar det massor med material till burar, ventilation, golv o s v. Hur det skulle gått om vi inte haft många, många kunniga och engagerade människor som ställde upp med sin kunskap utan ersättning - ja då vet jag inte om det skulle kunna bli nåt nytt katten i Södertälje.

   Radera
 2. Vi hoppas också att det blir bättre till nästa Öppet hus och att många katter får sina hemma snart. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi hoppas också. Kanske kommer det många på söndag?

   Radera
 3. Hoppas oxå att det blir fler som kommer till katthemmet nästa gång om det vita försvinner, mjau
  Finns många tvåbeningar som inte kan ta hand om oss katter, *GRÅTER* Dom borde lära sig, tycker vi.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, det värsta är att det finns de som "tar hand om" en katt utan att göra det. De är värst.

   Radera
 4. Ja fyjam vilket väder. Vi får hoppas att det blir bättre till nästa gång ni har öppet hus. Alla dina vänner förtjänar ju också ett eget hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, du har så rätt. VARJE katt förtjänar ett bra hem där den blir älskad och får mat och all omvårdnad.

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på h...