torsdag 13 december 2012

Katten Lady på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lady på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit här igen. Men hon pratade inte så mycket med mig, för hon hade lite bråttom. Hon skulle nämligen skjutsa hem en kisse.

Det var en av mina kompisar som säkert blivit avlivad för länge sen om vissa myndigheter fått som de velat. Hon var väldigt rädd när hon kom till katthemmet. Människor hade inte varit snälla mot henne och alla som varit i närheten av en katt vet att när vi blir rädda så försöker vi försvara oss mot de vi tror vill oss illa.

Det kan dröja innan vi inser att det faktiskt finns människor som vill oss väl. Så var det med mig och så var det med min kompis. Men om man har tålamod så kommer det nån som fastnar för just OSS. De människorna ser att vi längtar efter att våga visa att vi tycker om dem, och ger de oss bara tid så blir de rikligt belönade. För vi katter kan verkligen älska.

Ge rädda katter möjlighet att visa det.

14 kommentarer:

 1. Det är klokt att vara försiktig och avvaktande när man har dåliga erfarenheter. Att först bli illa behandlad, och sedan dessutom bli straffad för det med avlivning, det är så hemskt att jag inte vad jag ska jama. Tack och lov att det finns tänkande människor på katthemmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är särskilt svårt att förstå sånt här när de myndigheter som är så pigga på att avliva oss katter har som uppgift att skydda djuren. Vilket skydd är det att bli avlivad?

   Radera
 2. Förstår att ni skyggisar som blivit illa behandlade är försiktiga och avvaktande mot 2-benta. Hade säkert också jag varit om jag haft dåliga erfarenheter av 2-beningar.
  Roligt att höra att din kompis fått ett alldeles eget hem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, det är ju ren självbevarelsedrift att vara försiktig om man blivit illa behandlad.

   Radera
 3. Bra att det finns människor som förstår att det är värt att vänta! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja det är en väldig tur. Vissa skyddar djuren, andra har till uppgift att skydda djuren, men gör det inte.

   Radera
 4. Det är självklart att det tar ett tag för en skyggis att våga lite på en människa och visa sin kärlek, men att ni kan älska det är det inget tvivel om.
  För något år sen hade jag två jourkatter. Honan reagerade med att bli extremt aggressiv när hon blev rädd och hanen reagerade med att bli paralyserad och skaka av rädsla. Efter tre månader hemma hos mig så kunde jag gosa med båda. Honan låg gärna på mitt bröst och spann och det aggressiva var som bortblåst. Hanen slutade vara så harig och blev en riktigt goskatt som ääälskade att gosa. De fick tillsammans flytta till en snäll farbror med erfarenhet av skyggisar :-)
  Hade tex länstyrelsen träffat dessa katter i början så hade de garanterat velat avliva dom men med kärlek och tålamod så gick det utmärkt att få dem till att bli trygga med oss människor.

  Underbart att din kompis fått ett hem :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, jag tycker myndigheter som vill avliva rädda katter skulle tvingas besöka katthem och andra som tar hand om skyggisar och se vad som kan hända med dem när de hamnar i rätta händer. De här katterna blir ju oftast väldigt tillgivna när de väl vågar visa tillit.

   Radera
 5. Uschjamars vad vi blir ledsna och arga när vi hör att vissa bara avlivar katter, :(:(:(
  Tycker att man ska ha tålamod med oss katter och låta oss ha våran tid jamar vi. Alla vi katter har ju inte alltid haft det bra, hur kan vi då lita på att andra tvåbeningar kan vara snälla, *Funderar*

  Jag/Chicko hade det inte lätt när jag bodde på annant ställe, och blev utkastad tror jag, för ingen brydde sig om mig. Jag fick leta efter mat själv, suckjam men efter ett tag så kom jag till min jamars snälla matte, GLAD

  Tass tass


  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, jag tycker det vore bättre om man försökte åtgärda de som är elaka mot katter istället för stackars plågade katter!

   Radera
 6. Tur för dig och din kompis som nu fått ett eget hem, att ni kom till katthemmet. Där vet man att i varje skyggis finns det en trygg kisse, bara de får tiden att våga lita på tvåbenta igen.
  Snart är det din tur att flytta hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, Ja precis så är det. Allt måste inte gå på två minuter på ett katthem. En del katter måste få tid!

   Radera
 7. Precis som du jamar är det verkligen tur att det finns människor som har förnuftet i behåll och inser att det är helt LOGISKT att man blir defensiv och misstänksam när man blivit illa behandlad. Så är det ju med människorna också, vilken tvåbening är trevlig när han/hon inte har fått uppleva kärlek och gemenskap?
  Under normala förhållanden är vi katter jamarbra på kärlek, och vår kärlek håller, vi är lojala i vått och torrt mot dem vi älskar.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frasse, ja, och även vi katter som blivit illa behandlade blir lojala i vått och torrt när vi väl vågar lita på människor igen.

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på h...