En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 16 oktober 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Idag har det varit nervöst ska ni veta. Blogghjälpen är ju ofta lite sen av sig, så därför blev inte hembesöket gjort förrän kl 2 på eftermiddagen. Sen kom hon direkt hit till öppet hus.

Jag satt och väntade på henne innanför burdörren. Först gick hon och gjorde nåt annat innan hon kom in till mig. Först blev jag lite irriterad, men när jag såg att hon varit och hämtat godis först, förlät jag henne så klart.

När hon kom in i buren satt hon sig ner och klappade mig på huvet. Så fick jag lite godis och så sa hon: snart kommer din nya matte och lillmatte hit för att hälsa på dig! Jag tittade henne i ögonen och så sa jag: blev hemmet godkänt, alltså? Då svarade hon: mmmm. Sen berättade hon att jag kommer att få bo i ett hus. Där bor en annan kisse som är väldigt skygg. De hoppas att jag ska ha god inverkan på den kissen så att hon slutar att vara så rädd.

Sen dröjde det en stund, så kom matte in i rummet med en tjej. Blogghjälpen sa att det var lillmatte. Vi har inte träffats förr, lillmatte och jag. De kom in i buren och tog fram en leksak. Sen gav blogghjälpen dem en ask med Temptation som hon sa att de skulle ge till mig och mina kompisar.

De stannade en hel timme och vi lekte och gosade om vartannat. På slutet blev jag nästan lite trött, för jag är inte van vid att man ägnar så mycket uppmärksamhet åt mig.

Sen hörde jag att de diskuterade när jag ska åka hem. Det dröjer nog två veckor till, eftersom matte ska resa bort. Men då kommer hon att vara hemma en hel vecka i sträck, så jag får vänja mig vid allt nytt.

Nu ska jag försöka smälta allt det här. Det känns konstigt, läskigt, kul, spännande, nytt... Oj, jag blir alldeles yr.

30 kommentarer:

 1. O, vad vi är lyckliga för din skull! Tänk, så mycket du får nu... ett eget hus, en matte och en husse och så en lillmatte också... och en kompis att ta tass om, det som du är så bra på... finns där bara en burdörr att klättra på (eller ännu hellre något annat) kommer du att tro att du redan gått över Regnbågsbron, skall du se! Och två veckor går fort, det är bara att räkna på klorna så vet du hur lång tid det är.

  Nosbuff från Imma, abbemissa. Alla klosterkatterna och mattarna hälsar så mycket!

  SvaraRadera
 2. Åh vad glada vi blir!!! Det är tjoohooo och dubbelsvansdans!! Och vilka lyllosar din nya familj är, som får dig att ta tass om dem!
  Alldeles jättemycket nosgos å gottisar
  maurice & kajsa

  SvaraRadera
 3. GRATTIS Lilla Madeleine! *vi svansdansar av lycka*
  Toppen att du äntligen har fått egna människor och en liten skyggis att att ta tass om.
  Du kommer säkert att klara det galant. Speciellt om din matte är ledig och är hemma, så du lär känna ditt nya hem i lugn och ro!
  Vi önskar dig lycka till redan nu, fast du får vänta ett par veckor med att flytta ;-)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Vi är också jamarglada för din skull! Gårdagens svansdans fortsätter.
  Egentligen är det nästan bara bra att få vänta med flytten ett tag, för man har ju så mycket flyttbestyr att dona med och två veckor går jamarfort.
  Vi vet, för vi fick också vänta i två veckor, för matte ville vara ledig och hemma tillsammans med oss. Det var jätteskönt, för då slapp vi att ta ansvar för hela huset direkt. Vi fick lite inskolning i vårt nya liv sas.
  KUL, att dina människor hälsade på idag! Det verkar lovande!
  Ett stort lycka till från
  M & V

  SvaraRadera
 5. Tassarna upp för dig du fina Lilla Madeleine.
  Vilken stor LYCKA att du ÄNTLIGEN får flytta till eget bonde, fast det tar ngn vecka eller så, innan du får komma hem.
  Vi är så jamarsglada för din skull ska du veta.

  Många tasskramar

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 6. Men underbart!!! Nu sitter vi här och grinar igen ;) Åh, vad glada vi är för din skull Madeleine!! Du ska se att dessa två veckorna kommer att gå fort, snart är det dags för att flytta till DITT egna hem!!
  Kramar från Beata, Doris, Sunny och matte

  SvaraRadera
 7. De goda nyheterna avlöser varandra ikväll!!
  Grattis Madeleine!
  Du kommer att få det underbart, och hjälp den andra missen att bli en tryggis!

  SvaraRadera
 8. Oj vad roligt att dina mattar kom på besök! Jättebra att din matte skall vara hemma med dig första veckan, det var min matte också och jamarns vad skönt det var att få lära känna varandra i lugn och ro. Jamarbra artikel i LT idag, hoppas många företag nappar så ni får in massor av pengar! http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.1399675-katthem-vill-ha-hjalp-av-foretagare
  Bra att det dröjer 2 veckor innan du flyttar så att du hinner berätta om allt du gör för nästa bloggkatt. Det är ju mer än ett heltidsjobb du har att ta tass om allt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 9. Åååhhh, du har fått träffa din nya, alldeles egna lillmatte! *dansar runt av lycka* Så alldeles helt fantastiskt! Och ett eget hus ska du få också. Det kan liksom inte bli bättre! Men det är fullkomligt unik, burklättrande katt verkligen värd! Hurrjam för ditt nya liv!

  SvaraRadera
 10. Sambo och Roxy16 oktober 2011 22:47

  Grattis, grattis allra-som-finaste Madeleine! Så bra att du har gott om tid att lära upp nästa bloggkatt, Blogghjälpen behöver säkert informeras om ett och annat, och så packningen såklart och .. hemflyttningsfest!!?! Vi är SÅ GLADA å dina vägnar! Nospuss♥

  SvaraRadera
 11. Underbart! Är sååååå glad för din skull Madeleine. Tänk så lyxigt du får det med ett hus att bo i och två snälla mattar. Underbart att du äntligen fick känna på hur det är att ha en egen familj, då får man ju massa kärlek och uppmärksamhet :-)
  Kan tänka mig att veckorna kommer kännas långa men tänk sen så härligt det blir att nya matte skall vara hemma på heltid med dig första veckan så ni lär känna varandra, kommer nog bli mysigt för dig :-)

  Hade lite dåligt samvete för jag inte hann förbi er idag men du hade nog inte haft tid att hälsa ändå idag ;-) Men godiset har jag sparat i skåpet. Sen får vi se om de du som får det eller någon ny bloggkisse :-)

  SvaraRadera
 12. Vi är så glada för din skull! *svansdans* Som det sägs i trissreklamen: plötsligt händer det... Och så stod din matte och lillmatte där. Och nog är det en vinstlott så god som någon? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. Men så härligt att höra att hembesöket gick bra. Nu gäller det bara att hålla ut i två veckor till, även om det är jamarjobbigt. Men tänk så bra du kommer att få det med dina nya människor. Dessutom tror jag du kommer ha en utmärkt inverkan på den lilla skyggisen.

  SvaraRadera
 14. Klosterkatterna, jag tycker det ska bli jamarskoj att få mitt första egna hem. Det är dags nu. Jag är ju två år!

  SvaraRadera
 15. maurice & kajsa, det känns mycket kuligare när flera är glada för min skull!

  SvaraRadera
 16. Hjulia Huller om Buller, det kanske tar lite tid innan vi gillar varandra, skyggisen och jag, men jag hoppas det ska gå bra.

  SvaraRadera
 17. Mozart o& Vincent, jag det kanske är bra att vänja sig vid tanken lite. Och så har jag ju blogghjälpen som jag måste hårdträna nu.

  SvaraRadera
 18. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, det känns jamarbra att så många är glada för min skulle. Delad glädje är dubbel glädje brukar jag jama.

  SvaraRadera
 19. Beata, Doris, Sunny och matte Ni får gärna grina om det är glädjegrin. Annars blir jag ledsen.

  SvaraRadera
 20. Max och Måns, det blev flera glada besked för er husse när han kom hem! Det känns jättekul.

  SvaraRadera
 21. Alice, det är många som jamar att det är bra att ha sina människor hemma när man kommer till sitt nya hem. Det tror jag också. Vi hoppas också det går bra med företagarna här och att de är generösa mot oss.

  SvaraRadera
 22. Gustav, blogghjälpen säger att det kommer bli helt annorlunda att bo i ett hus mot i en bur på katthemmet. Fast hon har sagt till min nya matte att jag ska få vara i ett enda rum till att börja med så jag inte blir stressad av att allt är så stort.

  SvaraRadera
 23. Sambo och Roxy, ja det är mycket att göra, precis som ni jamar. Vet faktiskt inte hur jag ska hinna allt, men det måste gå.

  SvaraRadera
 24. Kattfamiljen, det var synd att du inte hann hit, men kanske hinner vi träffas en gång till innan jag flyttar i alla fall? Det vore skoj, särskilt om du har godis med dig.

  SvaraRadera
 25. *Findus, Isak och Rasmus, för oss som bor på katthemmet är det att få ett nytt hem den högsta vinsten. Och nu har jag fått högsta vinsten!

  SvaraRadera
 26. Sippo, jag har ju hunnit utbilda mig till skyggisterapeut här på katthemmet, så jag tror det ska gå bra. Bara vi får lära känna varandra lite först.

  SvaraRadera
 27. Det är klart Madeleine, i detta fallet är det verkligen glädjetårar som kommer!! Fast vi ska erkänna att ett par sakna-dig-tårar kommer nog att komma med :)

  SvaraRadera
 28. Victoria, lite sakna-mig-tårar är också OK. Fast inte för många!

  SvaraRadera