söndag 3 juli 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar en nyhet

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Som ni vet flyttade min mamma för ett tag sedan. Jag var jamarglad över att hon fått ett hem. Jag berättade ju också att mammas matte försökte klappa mig, men att jag sprang och gömde mig, eftersom jag tyckte det var lite farligt med en ny tvåbening. Blogghjälpen skällde ju lite på mig efter det.

Sen har jag ju haft auktion och det har upptagit min tid. Sen åkte blogghjälpen till norra landet för att vara med på ett bröllop.

I morse fick hon ett telefonsamtal i norra landet från mammas matte. HON HADE BESTÄMT SIG FÖR ATT JAG OCKSÅ SKA FÅ FLYTTA DIT!

Självklart tycket jag att blogghjälpen måste påminna alla om att läsa bloggen ikväll, för så fort blogghjälpen kom tillbaka skulle vi ju berätta nyheten.

I morgon ska vi tala med nya matte om när jag ska få flytta.

Tänk att jag ska få en alldeles egen matte! Och få bo hos mamma, så jag känner mig trygg. Fast det kommer nog bli jamarläskigt i början. Men mina nya matte är beredd på att jag inte kommer vara nån knäkatt direkt. Fast jag kanske blir?

49 kommentarer:

  1. Grattis fina Lilja! Tänk att du ska få flytta till norra landet och till din mamma också. Jätteskojsigt! Det blir säkert jamarkul (fast lite läskigt).
    NosBuffar från Kolfart (som också bor i norra landet)

    SvaraRadera
  2. Sambo och Roxy3 juli 2011 kl. 20:06

    GRATTIS allra som finaste Lilja!
    Vi är så glada för din skull och hoppas att du kommer att trivas hos din matte och mamma. Vi vill väldigt gärna veta hur du har det framöver. Kanske blogghjälpen kan låta oss få rapporter från dig.
    ... fast vi kommer att sakna dig också - mycket!
    Lycka-till-nosbuffar i massor

    SvaraRadera
  3. Jippi! Svansdans och jubeljam! Så underbart att du får bo med mamma hos din nya matte! Det kommer säkert att vara läskigt först men nu har du ju mamma där, det kommer nog att gå jättebra, vi tror att du kommer att bli en riktig goskatt såsmåningom. Vi jamar som Sambo och Roxy, vi vill vet hur det går framöver. Vi kommer att sakna dig massor men är så glada för din skull.Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Men ååååhh vad GLAD jag blir! Du ska få en egen matte!! *dansar av lycka* Och få vara tillsammans med din mamma dessutom. Bättre kan det ju inte bli! Nu börjar ett nytt liv för dig. Ett RIKTIGT liv! *klappar med tassarna*

    SvaraRadera
  5. Men vilka glada nyheter!!! Du kommer säkert att få det jättebra hos en egen människa - och så skönt att mamma redan "bott in sig" där.

    Och vem vet - kanske vill du bli en knäkisse så småningom. Men, om du inte vill det, så behöver du inte det heller. Man kan gosa så bra så, utan att sitta i något knä. Maurice - som är en väldigt trygg kisse utan något traumatiskt i sitt förflutna - han avskyr att bli upplyft och sitter aldrig i något knä. Han sitter bredvid och kelar istället. Medan Kajsa, som är "katthemskatt" är väldigt "knäig" och älskar att bli buren på.

    Hoppas att vi kommer att få uppdateringar om hur det går för dig och mamma i nya hemmet! Din människa är väldigt lyckligt lottad som får bli omhändertagen av två så fina kissekatter!!
    nosgos, gottisar, nosbuff, råttisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  6. Men vad roligt Lilja!! Vi blir allt tårögda hela gänget här!!
    Vi kommer sakna dig, men vi är ändå så glada för att du äntligen får en egen matte!!
    Massor med kramar från Beata, Doris, Sunny och matte!

    SvaraRadera
  7. Det var de BÄSTA nyheter vi kunde få! Vad bra, att du får ett eget hem och en egen människa, ja, du och mamma tillsammans förstås. Kanske är man lite försiktig till att börja med, men vi tror det kommer att gå jättebra. Ååå, så glada vi blir för din och din mattes skull. *svansdans* Lycka till, Lilja! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  8. MEN Lilja då, så jamars kul att du ÄNTLIGEN ska få flytta till eget boende, och till din nya familj där din mamma oxå bor, Klappar tassarna.
    Vi hade på känn här att det var ngt roligt du skulle berätta, mjau
    ÅH vad vi är jamars glada för din skull Lilja.
    Hoppas vi får rapporter från dig hur det går framöver..
    Vi kommer att sakna dig missekompis.

    Många Tassekramar till dig.

    SvaraRadera
  9. HURRA, hurra hurra för att Lilja får ett alldeles eget hem tillsammans med sin mamma som hon känner sig trygg tillsammans med. Nu kommer glädjetårarna... snörvel! HURRA så glada vi blir, nu gör vi svansdans och en liten tango!
    Spinn och kurr och massor med nospussar (slängpussar då)
    Från Originalmatten

    SvaraRadera
  10. Stort grattis lilla fina söta Lilja! Här får vi torka bort glädjetårar alla tre. Tänk att du har fått en egen människa som du får dela med mamma. Åh vad vi är glada för din skull, men vi kommer sakna dig jamarmycket, så vi håller tassarna för att du kommer kunna berätta sen hur det går för er.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  11. Kungsörsligan3 juli 2011 kl. 21:19

    Hurra säger vi här i Kungsör, man behöver inte bli en knäkatt i första taget. Jag Pontus kommer ihåg när jag fick en husse och en matte, första tiden låg jag under en byrå och var så rädd fast jag hade en annan katt som bodde här innan. Nu efter 4 år har jag blivit en knäkatt fast jag vill bara ligga i mattes knä än så länge. Så ta det lugnt och ta det i din egen takt så går det bra..

    Nospussar från Pontus och Milou.

    SvaraRadera
  12. Wiiii !!! Jag dansar min happydance !!!
    Åh så roligt Lilja att du ska få flytta dit din mamma bor och få en alldeles egen matte !!!
    Jag och matte hopas oxå på att vi kommer att få lite uppdateringar från ditt nya hem :)

    SvaraRadera
  13. Nu fick matte en stor klump i halsen, säger hon... och tårarna rinner nedför hennes kinder av både vemod och lycka. Vemodet är för att hon hade velat haft dig själv, men inte kan för vi är ju redan så många katter här i klostret... lyckan delar vi alla med henne, för att du skall få fortsätta att leva tillsammans med din mamma är så fankattiskt att man knappt tror det är sant! Käraste Lilja, så vi delar din glädje! Och vi önskar dig all lycka till, allt gott, ett underbart liv i kärlek och trygghet! Må Skaparkatten välsigna din matte, som förstod att se bakom ditt skrämda yttre och inse att du är en underbar liten missa...

    Tass från Imma, som skall se till att matte ringer till gammelmatte på sjukhuset med denna underbara nyhet!

    SvaraRadera
  14. Så roligt Lilja! Vad glada vi blir här. Din egen matte och din egen mamma är ju också där och väntar på dig. Så kul!

    Nosgos

    SvaraRadera
  15. Tänk, en egen matte. Äntligen! Egna mattar är väldigt mysigt och om man låter dem gosa lite så kan man linda dem runt svanstippen. Idag t.ex. fick jag nästan all chorizon i mattes pasta bara genom att sitta bredvid när hon åt, se söt ut och klappa henne lite med tassen ibland.

    Nosbuff från Smilla (som har lånat mattes blogg)

    SvaraRadera
  16. Åh så underbart :-D är såååå glad för din skull Lilja. Hela kattfamiljen önskar dig all lycka i ditt nya hem !

    SvaraRadera
  17. Jaaaa, äntligen! Vad glada vi är för din skull!

    Basco

    SvaraRadera
  18. STORT GRATTIS! Vilken rolig nyhet!

    Och din blivande matte verkar ju också vara en snäll människa med förståelse för att små kissar inte alltid vågar allt genast... Det verkar vara ett bra hem du ska få - och med mamma där redan och allt!

    Kanske om ett tag ni båda har fått nya matte lindad runt era tassar helt och hållet... Hoppas hon har dator så ni kan skriva och berätta hur ni har det. Nu får du börja förbereda din flytt. Innan du vet ordet av är det dags att lära upp din efterträdare, ge människorna på katthemmet sista-minuten-instruktioner o vinka hejdå...

    Ännu en gång, GRATTIS!

    / Barbro

    SvaraRadera
  19. Så roligt att läsa Lilja!!!!
    Jag blir himla glad för din skull, äntligen får du en egen matte. Att behöva dela henne med mamma är antagligen bara en fördel :)

    Grattis.

    SvaraRadera
  20. Himlen ar full av fyrverkerier har, (Fourth of July). Adam och jag berattar for alla vara gaster att det ar for att fira Liljas nya hem!!! Grattis tjejen och ha det gott. Pussar, Adam & Zoe + Noah & matte

    SvaraRadera
  21. Aw, vilken tur du har. Tänk att få flytta dit till din mamma. *spinner* Det har du verkligen förtjänat. Jama gärna av dig nån gång och berätta hur du har det. Vi är så glada för din skull. *torkar en tår*

    SvaraRadera
  22. Kolfart, det ska bli kulläskigt till att börja med!

    SvaraRadera
  23. Sambo och Roxy, jag ska säga till blogghjälpen att hon fortsätter rapportera från mitt nya hem.

    SvaraRadera
  24. Dui och Deco, det ska bli kul att bo hos mamma igen. Hoppas jag snart känner mig som hemma.

    SvaraRadera
  25. Gustav, ja nu börjar mitt riktiga liv. Äntligen.

    SvaraRadera
  26. lillies lya, vi får se om jag tycker det är kul att sitta i knät. Det är så mycket att fundera på nu.

    SvaraRadera
  27. Beata, Doris, Sunny och matte, jag kommer sakna er alla också!

    SvaraRadera
  28. Findus, Isak och Rasmus, visst är det en rolig nyhet. Jag vet knappt hur jag ska bete mig för det är så omtumlande.

    SvaraRadera
  29. M, C, T, S, jag ska fortsätta rapportera lite till blogghjälpen sen också.

    SvaraRadera
  30. Originalmatte, visst är det kul att jag fått ett eget hem. Tänk att det blev så till sist.

    SvaraRadera
  31. Alice, du vet ju hur det är att få ett nytt hem. Det blir nog läskigt i början, men sen...

    SvaraRadera
  32. Pontus och Milou, jag tror att min matte förstår att jag måste ta saker i min egen takt. Vi får ser om jag blir knäkatt sen.

    SvaraRadera
  33. Kjelle Bus, kul att du dansar happydance för min skull. Jag ska be blogghjälpen berätta hur det går sen.

    SvaraRadera
  34. Imma, hoppas gammelmatte blev frisk när hon fick den här glada nyheten. Jag förstår att jag inte kunde få plats hos er, då hade jag nog flyttat för länge sen. Men nu har jag fått ett hem där jag tror jag kommer trivas när jag bott in mig.

    SvaraRadera
  35. Nea, det känns tryggt att ha mamma på plats. Henne känner jag ju redan.

    SvaraRadera
  36. Smilla, jag vet inte ännu om jag tycker om Chorizo, men tack för tipset.

    SvaraRadera
  37. Kattfamiljen, tack för lyckönskningarna!

    SvaraRadera
  38. Basco, ja äntligen! Men bättre sent än aldrig.

    SvaraRadera
  39. Barbro, det har varit en hektisk dag må du tro. Jag ska berätta mer i bloggen.

    SvaraRadera
  40. Frey, jag tror det är bra att ha mamma där. Då känns det inte lika läskigt.

    SvaraRadera
  41. Adam & Zoe + Noah & matte, vad kul att det är fyrverkerier ända borta i Amerika för min skull!

    SvaraRadera
  42. Sippo, det känns alldeles konstigt, men kul. Jag har ju aldrig varit med om att få åka till ett eget hem förut!

    SvaraRadera
  43. Som vanligt missar vi alla VIKTIGA nyheter här i bloggen.
    GRATTIS vännen!
    Se till att de får klappa dig bakom örat...
    Det är SÅÅÅÅ skönt!
    Nosbuff

    SvaraRadera
  44. Max o Måns, HUR kunde ni missa det här??

    SvaraRadera
  45. Strindberg, Frida & Siri4 juli 2011 kl. 20:37

    HURRRRRAAAAA!!!! *svansdansar tillsammans med husse*. En riktig matte eller husse är skönt att ha må du tro. Man känner sig så kurrig och trygg. Grattis söta, fina, lilla Lilja med mamma. Vi är såååååå glada. Speciellt är Frida lite extra glad eftersom hon också är svart precis som du *blink*.

    SvaraRadera
  46. Strindberg, Frida och Siri4 juli 2011 kl. 20:39

    Ja, nu heter vi ju Strindberg, Frida & Siri och inte sådär som husse klantade till det i namnraden. Han säger att han inte vet vad som hände. Tänk att man ska behöva göra allt själv :-).

    SvaraRadera
  47. Åh, vilken nyhet, nu hade vi verkligen behövt det där nosdukspaketet! Matte rotar runt i alla lådor efter nosdukar nu...!
    Våra hjärtan är så fulla av glädje att vi knappt får fram ett vettigt ord eller jam. Vi är så jamarns, himla, otroligt glada för din skull Lilja! Och inte nog med att du får en egen matte och ett eget hem - du får vara tillsammans med din mamma också! Kattiljoner grattis och jubeljam från oss!
    Många, många kramar och tassklappar
    Tassnot: Matte ber tusen gånger om ursäkt - hon har haft kvällsmöten och kvällsjobb som gjort att vi inte hunnit tassa in förrän nu.

    SvaraRadera
  48. Strindberg, Frida & Siri, jag känner igen det där må ni tro. ALLT måste man göra själv. Men våra tvåbeningar gör ju så gott de kan!

    SvaraRadera
  49. Gunilla och Frasse, visst är det typiskt att man inte har nån nosduk när man som bäst behöver. Och jamartack till er och alla andra som supportat mig under den här tiden. Det har varit ovärderligt.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...