söndag 12 december 2021

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Vi fick snart veta vad som väntade oss. Människan i huset började sätta ut mat till oss. Det gillade vi. Det betydde att vi slapp vara jättehungriga hela tiden. Vi behövde inte slåss sinsemellan heller för maten serverades på flera ställen.

Visserligen frös vi ibland, men vi tyckte ändå att det kanske var så här livet skulle bli för oss. Vi visste ju inte om nåt annat. 

Sen en dag kom det andra människor till det vi nu kallade vår tomt. De hade med sig stora lådor av metall. Vi undrade vad de skulle ha dom till. Vi fick snart veta det. De satte in vår mat i lådorna! Det tyckte vi inte alls var nåt bra. Det var bättre att det var som förut, tyckte vi.

När man inte blivit väl behandlad förut så blir man misstänksam. Vi undrade vad det var för lurt med den här nymodigheten!

7 kommentarer:

 1. Vad fin du är!! Underbart vackert ansikte. Du ser litet lugnare ut än du gjorde på första bilden. Du vår vänja dig vid att blogghjälpen blixtrar, så att vi kan se dig på fina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, jag har blivit mycket lugnare sen jag kom hit.

   Radera
 2. De där metallådorna är verkligen skrämmande, och det är först när fällan slagit igen som man fattar varför tvåbeningarna ställde maten längst in. Men sedan, när man släpps ut igen i ljus och värme inomhus, begriper man vad mojängen var till för... det berättade mina klostersyskon Majsan, Jenny, Assar, Sixten och Rafael för mig många gånger. Tass från Robin, klosterkatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Robin, ja, det är hemska saker. Särskilt när man inte förstår vad de ska användas till.

   Radera
 3. Vilken snäll människa som gav er mat så ni slapp slåss om den. Fast det är ju ändå inget vidare liv att bo ute eller i ett uthus sådär. Eller hur?
  Men att ni var misstänksamma är lätt att förstå!
  Nospussar på dig som är så söt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, ja det var en snäll människa, men just då trodde vi att det bästa var att det fortsatte så, alltså att vi alltid skulle matas där ute.

   Radera
 4. LÅNEBJUDANDE FRÅN "NOVELTY FINANCE INC"

  Hej!!! Är du i behov av ett lån? Om ja, kommer jag att rekommendera dig att ansöka om ett lån genom Novelty Finance Inc.

  Jag heter Davina Claire, jag är finanschef för Novelty Finance och du kan ansöka om ett lån hos mitt företag och ha ett lån på ditt konto inom 24 till 48 timmar. Det har kommit till min kännedom att många människor har så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner på grund av hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldkvot, låg kreditpoäng eller andra skäl.

  På NOVELTY FINANCE tillhandahåller vi finansieringslösningar. Vi erbjuder alla typer av lån (Personlån, Företagslån och många andra). Vi erbjuder flexibla och flera lånealternativ, inklusive säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån som är skräddarsydda för dina ekonomiska behov.

  För frågor/frågor? - Skicka ett mail till [noveltyfinances@gmail.com] eller ring / WhatsApp via: +447915601531]

  Vi strävar efter att göra lån enkelt, bekvämt och prisvärt.

  Vår tjänst är mycket snabb, pålitlig och pålitlig och du kan låna upp till 5 miljoner euro till en subventionerad ränta på 3 % per år. Vi är rätt företag att kontakta när du är i akut behov av ett lån.

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök, vår tjänst är tillgänglig 24/7. Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst på din egen bekväma plats med din telefon eller din bärbara dator, allt du behöver göra är att skicka oss din låneförfrågan via:
  E-post: (noveltyfinances@gmail.com)
  WhatsApp/ Telegram: +447915601531
  Telefon: +447915601531

  Vi är alltid glada över att ge ekonomiskt stöd.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...