fredag 19 februari 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Idag tänker vi lägga in ett inlägg från facebook. Vi vet att alla inte har det men vi tycker det är viktigt att ni får läsa det här ii alla fall:

OCH HUR TÄNKTE DU...
...som ställde en bur med två kaniner utanför katthemmet igår kväll? Du kunde inte ens ge dom lite halm, en filt eller en handduk att ligga på. Ingen mat, inget vatten. Animalen som ligger bara några hundra meter bort hade öppet - varför lämnade du inte in dom där? Och hur försäkrade du dig om att nån såg kaninerna och tog in dom? Hade inte nån volontär varit på plats och sett dom hade de fått sitta ute hela natten i sin bur. Det var ca 7 minusgrader i natt och kaniner, liksom andra djur, behöver röra på sig för att hålla värmen. Det hade de inte en chans till i den lilla buren. Nu fick vår fantastiska hälsoansvariga åka till katthemmet på kvällen för att hämta kaninerna. Sen fick hon åka och handla mat och annat som de behövde. Hon tog det ansvar som du som djurägare borde tagit och enligt djurskyddslagen är skyldig att ta.. Istället lämpade du över dina problem på katthemmet som fick ta ansvar för dina kaniner.
Om nån vet vem ägaren är får ni gärna höra av er till katthemmet.
 
Vi kan nu berätta att vi redan ordnat ett nytt, seriöst hem åt kaninerna tack vare vårt fina nätverk. De heter nu Peggy och Meggy.



 

 

4 kommentarer:

  1. Stackars Peggy och Meggy och skäms å det gruvligaste ska de som ställde buren där!! Tänk att sitta helt utlämnade med ingen möjlighet att röra sig eller fly om något läskigt skulle komma förbi!!
    Skönt veta att de nu är i trygga händer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, det är hemskt att tänka på vad som kunde ha hänt om ingen sett dom på kvällen.

      Radera
  2. Det bevisar bara ännu en gång två saker: Det finns människor som inte ens borde få tänka tanken att komma i närheten av djur och än mindre äga några.
    Det andra är att det är en enorm tur att det finns ställen som katthemmet med människor med ett stort hjärta för djur!
    //Husse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, jam du har rätt. Vissa borde aldrig få skaffa ett djur. De är inga leksaker som man hanterar lite hur som helst.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...