tisdag 14 juli 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Det finns vissa saker som jag tycker är konstiga. Bland annat att så fort vi har kattungar här på katthemmet för adoption, då är intresset jättehögt. För dom! Men vi då? Vi har också varit kattungar men efter ett tag ser även kattungar ut som vi.

Blogghjälpen säger att hon inte skulle kunna tänka sig att adoptera en kattunge. Hon tycker vi vuxna katter är mycket mysigare. Det tycker vi är bra.

Sen är det en annan sak som vi också tycker är konstig. Det har stått i tidningen här i stan idag att det blir allt vanligare med stora fester igen. I helgen var det en fest med 100 gäster närvarande. Det är tur att vi här på katthemmet tänker längre än så. Här tar vi bara emot bokade besök så länge dumviruset härjar. Fast vi längtar alla efter att allt ska bli normalt igen.

5 kommentarer:

  1. Husse har adopterat fyra katter i sitt liv. En var en ung kisse som blivit dumpad i ett bostadsområde. De övriga tre var vuxna. Vi två som bor här nu var två år när vi adopterades. Husse säger att det är mycket bättre att hjälpa de som har lite svårare att få nya hem OCH att det är skönt med katter som är rumsrena och lite lugnare (vuxnare).

    Att det finns helkorkade tvåbeningar som kommit inte fattar allvaret med dumviruset är bara ännu ett bevis på hur egoistiska många tvåbeningar är.
    Husse åker till affären en gång i veckan och i övrigt håller han sig hemma hos oss. Allt i avvaktan på ett vaccin.
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, ni har verkligen hamnat hos rätt husse. Vi vill att alla ska ta sitt ansvar och inte skaffa fler hemlösa katter!

      Radera
  2. Min matte har också alltid adopterat vuxna katter som behövt hem. Som du säger blir ju alla kattungar (söta som de är) också vuxna - och söta!

    Vissa tvåbeningar förstår vi oss inte på. De tänker bara på sig själva och inte att de kanske kan smitta någon annan med dumviruset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, jam, men vissa verkar inte förstå att alla blir vuxna. Och när det gäller hur en del uppträder trots dumviruset, det ska vi inte jama om!

      Radera
  3. Marie, vi har redan förstått att du tillhör det kloka. Du vet att vi är många vuxna katter som bara väntar på vårt för-alltid-hem!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...