fredag 17 juli 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Idag blev både Dexter och jag arga när vi läste ett inlägga i en facebookgrupp.  Det var nån som efterlyste en okastrerad hankatt eftersom det hade en okastrerad honkatt som de ville skulle få ungar innan de kastrerade den.

Om man diskuterar så har man inte förstått mycket tycker vi. Det vimlar av hemlösa katter som inget hellre vill än att få ett hem. Då ska vissa egoister med vett (??) och vilje skaffa ännu fler katter!

Antagligen säger den här människan att hen ska skaffa hem till alla! Då jamar vi: skaffa hem till oss hemlösa istället! Eller är de så tokiga att de inte förstår att om deras ungar får hem så gör det att vi andra som är utan hem fortsätter att vara hemlösa?

Vi tycker det är oansvarigt att skaffa fler ungar till en värld där det redan finns för många. Egoismen är tydligen på frammarsch hos vissa. Vi jamar till dom som resonerar så: tänk lite längre än nosen räcker! Tänk på oss!


5 kommentarer:

  1. Idag har vi två saker att jama:
    Vad vackert det är med en vit och en svart kisse! Du och Dexter passar så bra tillsammans.

    Sedan undrar vi hur genomkorkad en tvåbening kan bli? Det behövs inte en enda kattunge till. Inte en enda!
    Skärpning!

    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, ni har så rätt! Tänk att det finns människor som inte förstår att det inte behövs fler katter!

      Radera
  2. Håller med Björn ovan i det han säger både om hur vackra ni är och hur otroligt dumma alltför många tvåbeningar är. Jag slutar aldrig att förundras hur vissa av dem tänker (eller inte). Ofattbart.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, det handlar säkert om både egoism (det är ju så sött med kattungar) och dumhet.

      Radera
  3. Marie, det är tur att det finns människor som både förstår problemet och som försöker göra nåt åt det. Det är domm vi ska stödja, inte de andra.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...