torsdag 27 juni 2019

Katten Gitten på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus igen, men tror ni blogghjälpen var här? Nä, hon ska ut och resa. Igen! Hon gör ju inte annat.

Jag tror jag ska sälja hennes brummis. Alltid är det väl nån som vill ha den och så kan jag ta tass om pengarna.

Sen har vi en dålig nyhet. Det gäller att vår riksdag har röstat för att straffet för misshandel av djur inte ska höjas!

Vi tycker det är ynkligt. 

8 kommentarer:

 1. Vi tycker också det är ynkligt att dessa välbetalda personer i riksdagen inte röstar för ett förslag som stärker djurens skydd. Det är nog för att förslaget kommer från "fel" parti. Vi tycker att oavsett vilket parti som föreslår det borde alla ANSVARSFULLA och EMPATISKA politiker rösta för ett sådant förslag och inte bete sig som bortskämda barnungar i en sandlåda. Prestige är tydligen viktigare än djurens bästa.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, prestige och att hålla sig kvar till nästa val är tydligen viktigast. Sorgligt.

   Radera
 2. Det är synnerligen underligt att man inte kunde godkänna denna motion. Är ganska säker på att det berodde på att fel parti kom med förslaget. Sorgligt är vad det är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, jam, tyvärr är det nog så. Politiker verkar inte kunna jobba för en god sak utan måste lägga politiska aspekter på allt.

   Radera
 3. Men.... om blogghjälpen inte har någon brummis så kan hon ju exempelvis inte skjutsa en sån som Mini-Murre till ett jourhem?!... Du får nog tänka igenom detta noga innan du säljer hennes bil!...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, hmmmm, jam du kanske har rätt. Men jag får se till att hon inte är ute och brummar hur som helst.

   Radera
 4. Det är för ynkligt att förslaget blev nedröstat! Men - vad kan man vänta sig av sandlådepolitiker? Det är skrämmande att sådana omogna människor ska ha makt över djurens liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jam, det är verkligen tragiskt att makt ska ges till människor som inte är vuxna att ta ansvar.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...