onsdag 20 februari 2019

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem.

Ibland önskar jag att jag bodde i ett annat land. Inte för att jag vantrivs här, för jag har haft tur som blir omhändertagen på ett katthem. Men det finns många kompisar som borde ha det mycket bättre. Inte bara katter.

Jag tycker det är konstigt att flera andra länder gör mycket mer för djur än vi gör i Sverige. Till exempel är pälsdjursfarmning förbjudet i Tjeckien. I Australien är det förbjudet att testa kosmetika på djur. I Italien får restauranger inte längre ha levande humrar på is i sina lokaler. All minkuppfödning ska upphöra i Holland till 2024. Man planerar också förbud mot djurförsök.

Sverige sägs vara ett rikt land. Jag tycker vi borde vara i framkant när det gäller djur - men det är vi inte. Uppenbarligen blir det inga röster på att stödja djur i det här landet. Det tycker jag är väldigt, väldigt tråkigt. Jag skulle i alla fall rösta på det parti som hjälper oss djur att få det bättre!

10 kommentarer:

 1. Du har så rätt Benny, det är mycket snack och lite verkstad med djurskyddet i Sverige. De där politikerna tror att de är duktiga men de verkar bara bry sig om sin lön, inte om stackars djur som far illa helt i onödan. Att kräva märkning på alla katter, precis som det är på hundar, kan inte göra ont. Bara att skriva in. Att ta bort minkar i bur och djurförsök verkar inte heller omöjligt när andra länder klarar det. Om de där som bestämmer bara vågade. Vi undrar vad de är rädd för? / MajaGräddnos, Klemens, Theo och Granit och våra gästande katter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haj alla i Cirkus Boman, det värsta är ju att det knappast är mycket snack heller. Det verkar inte som om nån politiker bryr sig om oss.

   Radera
 2. Vi håller helt med! Stå upp för djuren! Något man kan göra är att äta vegansk mat. Det gör också skillnad för djuren. Trogen läsare & ägare till flera djur som vi har räddat.
  Mvh Anna Forsgren med familj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, visst kan det vara ett sätt att äta veganskt, men även om man inte väljer det så finns det ingen anledning att inte behandla djur med respekt och stifta lagar som skyddar dom.

   Radera
 3. Jag tror att många människor, ja, fler och fler, tycker att djur ska ha det bra, men att politikerna inte har hängt med där. Av någon underlig anledning är de undfallande och fega. Vi skulle behöva en ny Marit Paulsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, tänk om det fanns åtminstone en Marit Paulsen i varje parti! Då kanske det skulle hända lite på djurfronten.

   Radera
 4. På en hel del områden är vi ett U-land och ska verkligen inte slå oss på bröstet och tro att vi är så himla bra på ALLT för det är vi verkligen inte!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, nä det finns ganska många områden vi halkat efter på. Fast politikerna vill förstås inte erkänna det.

   Radera
 5. Tycker Sverige hamnar mer och mer på efterkälken när det gäller djurskyddet. Det enda svenska politiker tycks vara riktigt bra på är att kritisera andra länder. Det vore bättre om de tog itu med alla missförhållanden på hemmaplan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, tycker tyvärr du har rätt. Visst är det lättare att kritisera andra än gör nåt själv.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...