lördag 21 april 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Puh, vilken dag det varit!

Först ordnade jag förstås allt inför öppet hus, men det mesta var klart redan igår kväll. Tur var det för idag har jag fått fokusera på helt andra saker. En av mina kompisar som kom in för flera veckor sen, var dräktig. Vi har väntat på att hon skulle föda sina ungar och idag på morgonen hade hon fött två stycken.

Sen upptäckte vår hälsoansvariga att det fanns tecken på att det fanns fler ungar kvar i magen, men mamman hade inga värkar. Då ringde vi till vår snälla vettis, Emma i Gnesta. Hon sa att vi måste kolla upp det och fast hon egentligen inte har öppet på lördagarna åkte hon in till kliniken. Där röntgades mamma och det syntes en unge till i magen. Då blev det akut kejsarsnitt. Trots att vi försökte få liv i den lilla ungen i mer än en halvtimme lyckades vi inte. Vi tvingades inse att den inte klarat sig. De andra två ungarna verkar däremot pigga och mamma katt tar väl hand om dom.

Visst är det väl typiskt att sånt här ska hända en helg? Men vi hade förstås inget val när det blev som det blev. Vi gör alltid allt vi kan för att katterna ska må bra. Och vi är väldigt glada för att mamma katt inte gick kvar där ute för då hade det nog gått riktigt illa.

Efter allt det som hänt tog jag en promenad i korridoren utanför vår bur. Det var skönt att sträcka lite på benen. Och så fick jag tre små, små godisar av blogghjälpen.

12 kommentarer:

 1. 3!!!!godisar, upprörande är bara förjamet - det borde åtminstone stått 13! Du kan väl inte jobba gratis? Skönt att mamma katt fick hjälp i grevens tid ! Buff Sven och company

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam - 3 var precis vad jag fick. Jag räknade noga!

   Radera
 2. Vi gratulerar mamma katt även om det blev lite dramatiskt. Tur att Emma kunde ta emot fast det var helg. Men vi jamar som ovanstående, du borde få mycket mer godis för allt du gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, jam men jag är rätt van vid dramatik. Det händer tyvärr lite då och då att vi får rycka in akut.

   Radera
 3. Vettisen Emma är precis som ni på katthemmet - F A N T A S T I S K A.
  Tänk hur det hade gått om Mamma katt gått ute utan tillsyn. Nu var hon i trygga händer bland de som älskar djur och bryr sig om.
  F.ö. måste jag tillägga att dagens bild med dig på upptäcktsfärd är härlig. Man ser även svansen på en kompis längst bort på bilden och hur fint ni har det på ert välskötta (tack vare dig) katthem.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi vill inte tänka på hur det hade gått för mamma katt om hon inte fått hjälp. Usch!

   Radera
 4. Hurra och all heder åt vettisen Emma!
  Vilken jamartur att hon kunde komma och hjälpa till!
  Du måste ha jamat fel om 3 godisar? 3? Håller med Sven om att åtminstone borde stått 13!
  Vilken fin korridor du har att gå omkring i!

  Fd hemlös

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, det var tur att Emma kunde hjälpa oss och mamma katt. Vi är så glada för att hon ställde upp.

   Radera
 5. Hurrjam för Emma! Vad synd att den lilla ungen inte klarade sig, men vi är så glad för att mammakatt var hos er annars hade varken hon eller nån av ungarna klarat sig.
  Idag har vi tassat igång en auktion till förmån för katthemmet, vi hoppas många bjuder på våra fina kattungar som matte har broderat http://kattenalice.blogspot.se/2018/04/auktion-kattbroderi.html
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det var synd att den tredje ungen inte klarade sig. Vi blir alltid ledsna när det inte går bra för nån av våra kompisar. Men vi är glada för att de andra två och mamma katt verkar må bra.

   Radera
 6. Oj vad mycket som hände, men som tur var har du ju superkoll på allt.
  Jamar som alla ovan om mammakatt o er fantastiska vettis.
  Det var en lång korridor att tassa runt i.
  Du skulle kanske skaffa dig en "tassräknare"?
  (tvåbeningarna har ju sina stegräknare, näh matte o husse har ingen)

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, tassräknare? Finns det såna? Vore nog nät att tänka på.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Häromdan var både Fenja och jag lite trötta. Fenja låg under en dyna som hon brukar så jag kröp in...