onsdag 11 april 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag har det hänt konstiga saker må ni tro. Eller det började egentligen igår när blogghjälpen kom tillbaka med Lilla R. Han hade legat med dropp hela dagen efter att ha haft svårt att kissa, men sen fick han komma tillbaka till katthemmet, och idag har han kissat som vanligt! Däremot har han fortfarande ont när man rör hans bakdel, så han får smärtstillande ännu en tid. 

Sen idag kom vår hälsoansvariga med en ny katt på eftermiddagen. Det är i och för sig inget ovanligt, men det var nåt bekant med den här katten ändå. Han såg ut precis som Lilla C, men han såg pigg och glad ut, han åt själv, han hade ingen feber och andades normalt. Jag tittade närmare på honom. Det VAR Lilla C!

Räkningen för honom landade på 33 071 kronor, men fantastiska djurvänner har samlat in 16 620 kronor och jag vet att mer är på väg in, bl a genom en auktion på bloggen katten Mimmis blogg.

Lika ledsen och arg som man blir över människor som överger och missköter sina djur, lika glad och tacksam blir man över de som ställer upp med vad de kan när nån katt hamnar i nöd.

Vi hoppas det värsta är över för båda killarna nu!

14 kommentarer:

 1. Men vad roligt att båda fått komma tillbaka och mår bra! Vi jamar högt av glädje för att många snälla tvåbeningar har ställt upp och skänkt pengar till dem. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, vi är så glada och så tacksamma så det är nästan inte klokt!

   Radera
 2. Vilka glada nyheter du kommer med! Precis vad man behöver så här innan sovdags.
  Det enda tråkiga är ju den dyra räkningen men den uppvägs lite av att det finns snälla tvåbeningar som vill bidra.
  Dessutom hoppas jag alla spanar in Mimmis auktion. SÅ många fina katter som är ute till försäljning där så många borde verkligen ta chansen att ropa in en fin kisse OCH samtidigt hjälpa katthemmet. Två flugor i en smäll alltså. Perfekt!!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, visst är det perfekt att kolla in Mimmis auktion och lägga bud på det fina katterna. Det finns många sätt att hjälpa oss på.

   Radera
 3. Det låter jättebra! Hoppas det fortsätter att gå åt rätt håll för båda kissarna. Så fint att många har skänkt pengar till den dyra räkningen. Har också spanat in Mimmis auktion och tycker som Björn att där finns så många fina katter. Verkligen läckra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, när man jobbar på katthem behöver man påminnas om att det finns många snälla och generösa människor också.

   Radera
 4. Men så underbara de 'konstiga' nyheterna var, Hurra!!Nu har du alldeles extra fullt upp med att se till så att R och C får det de behöver och lära känna dem :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, men det extra jobbet tar jag gärna.

   Radera
 5. Vilka glada nyheter!! Nisbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, visst är det fantastiskt när det vänder åt rätt håll?

   Radera
 6. Sådana "konstigheter" skulle hända oftare.
  Förstår att du trodde du hade fel på synen ett tag.
  Hoppas att dom fortsätter att må bra.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam ibland tror man inte sina ögon. Men jag är väldigt glad att det verkligen var lilla C jag såg.

   Radera
 7. Hurrjam vilka goda nyheter! *kurr*
  Vi är också med och budar på Mimmis auktion, det är verkligen jättefina saker. Hoppas det blir många pengar,
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vad snällt att ni budar på Mimmis auktion. Ni hjälper oss på många sätt, bland annat med fina skyltar som ni jamat till matte att göra och sm vi kan sälja.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...