fredag 13 april 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Vilken vecka det varit. Vi katter, och även tvåbeningarna måste jag erkänna, blir väldigt ledsna och oroliga när nån av våra kompisar mår dåligt.  Det är tyvärr inte så ovanligt att nyinkomna katter mår dåligt, men alla behöver ju inte intensvivvård som lilla C som tur är.

Nu har jag ju inte haft tid att engagera mig i Svenska Akademiens problem heller, men nåt får faktiskt andra göra!

Jag kan i alla fall berätta att både lilla C och lilla R mår bra. Vi vågar inte andas ut riktigt ännu för det måste gå några dagar till så vi märker att allt stabiliserats. Vi har i skrivande stund fått in 18 310 kronor för mina kompisar! Det är fantastiskt. Vi är verkligen rörda över att det finns så många snälla och generösa människor. Tänk om alla vore så!

Nu ska jag förbereda inför morgondagens öppet hus mellan 13-15. Hoppas många kommer!


8 kommentarer:

 1. Är så glad att allt hittills ser positivt ut för båda små kissarna. Och att ta tass om allt på katthemmet är då MYCKET viktigare än att hålla ordning på strulputtarna på Svenska Akademien! Så lycka till med öppet hus i morgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam, jag har gjort samma bedömning som du. Svenska Akademien får nån annan sköta. Jag har viktigare saker för mig.

   Radera
 2. Hurrjam för alla pengsingar!
  Vi håller tassarna för att det kommer många snällisar som vill bli kattägda imorgon!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam vi är så tacksamma. Din matte bidrar ju också hela tiden med fina skyltar som vi säljer. De har samlat in många tusenlappar!

   Radera
 3. Hoppas det kommer in pengar på loppisen imorgon och sen är ju Mimmis auktion klar på söndag kväll.
  Varje krona är ju värdefull.
  När det gäller pajasarna i Svenska Akademien säger husse att det är inget vi lägger minsta energi på. Tvåbeningsr kan tydligen bråka om i stort sett allting.
  Nej tacka vet vi djur och särskilt katter.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jag håller helt med dig och husse. Bråka får andra göra!

   Radera
 4. Matte säger ; Svenska Akademien = Klubb för inbördes beundran??.... I stället för att tjafsa kan de väl görs något vettigt som att vara volontär på ett katthem!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, det kanske vore en bra idé - men jag undrar om de skulle klara av det? Bättre då att de skänker en STOOOOR summa pengar till katthemmen. För det har de gott om.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...