lördag 16 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Man har ju hört jamas om barnarbete. Det är ett elände att det förekommer, samtidigt som många vuxna inte gör nån nytta alls. Men det blir allt oftare reaktioner när barn måste arbeta istället för att gå i skolan och vara ute och leka. Det är ett sundhetstecken.

Men kattarbete - är det nån som bekymrar sig om det? Här på katthemmet verkar det i alla fall inte så.

Idag, till exempel, Behövde vi ta upp en massa säckar med kattsand som låg under vår yttertrapp. De väger 20 kg styck, så det är inge lätta grejer.

Jag insåg förstås att vi behövde organisera det hela, så jag bad snälla snickare Christer att komma, snälla Kjelle, snälla Paula och snälla Felicia också. Säckarna fanns så att jag hade koll på dom från mitt fönster. Med van tass dirigerade jag det hela och nu är alla säckar där de ska vara - uppe hos oss på katthemmet.

Ännu har jag inte fått nåt tack för allt arbete! Jam lite gos förstås, men jag förväntar mig faktiskt mer när man jobbar så mycket som jag. Har jag inte rätt till det?

12 kommentarer:

 1. Lilla gulledig, du jobbar ju stenhårt vardag som helg och har alltid jour - du borde få 10 godisar om dagen det är en minimiersättning anser vi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam 10 godisar är väl det minsta man kan begära?

   Radera
 2. Tänk vilken tur att det finns så snälla tvåbeningar som ställer upp och bär de tunga säckarna MEN givetvis hade inget fungerat om det inte funnits en skicklig arbetsledare också.
  Slutsats: du skall självklart ha lite extra godis som tack efter dagens hårda och ansvarsfulla slit.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, roligt när mina läsare förstår hur det verkligen ligger till. Det hade så klart blivit kaos utan min insats.

   Radera
 3. Vad bra att du ordnade hjälp med bärandet, vi vet ju att det inte hade funkat utan dig. Lite gottisar förutom goset kunde du absolut förvänta dig tycker vi.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, det är roligt att alla andra tycker jag skulle få lite godis. Men inte blogghjälpen.

   Radera
 4. hihii, såg nog allt gos du fick av Felicia. Och inte ville du gosa med mig, jag var väl för smutsig kanske. Tackar allra ödmjukast för tassvisningen så arbetet flöt på. Sissi hjälpte till att hålla koll på allt, din tassistent kanske?
  /Klemens, Majas och Gummans matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman, Sissi är också duktig, men ännu klarar hon ju inte av mitt svåra jobb.

   Radera
 5. Jag tycker man kan se dig som en VD för katthemmet. Du planerar hela verksamheten, ser till att allt fungerar och delegerar ut det som behöver göras. Vi har hört att VD:ar tjänar massor av pengar, så nog borde du få en ordentligt tilltagen lön tycker jag!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jaaaam, Här ska förhandlas med blogghjälpen!

   Radera
 6. Jag tycker du ska ta kontakt med kattfacket! Jag jobbar fackligt i veckorna och din ersättning låter väldigt låg.
  Nu kan ju inte jag vad kattavtalet säger jag kan ju bara det jag jobbar efter i veckorna men det låter lite lite....
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, precis vad jag anat hela tiden. Ska koppla in kattfacket måndag morgon!

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...