fredag 15 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Igår skrev jag ju lite om att det faktiskt finns de som avlivar katter för att de har fel färg, är blyga eller lite till åren. Många reagerade - med rätta.

Tyvärr är det ju så, att det kostar att ha oss katter på katthemmet. Om vi säljs direkt är det ju i regel bara vinst, men måste vi vänta på våra människor tickar pengarna iväg. Utan snälla gåvogivare skulle inte vi kunna rädda så många katter som vi kan. Vi skulle i alla fall inte ha mage att avliva katter i onödan, utan då får vi gå ut och tigga pengar. Det har vi gjort några gånger, och det kanske snart är dags igen.

Vi tog hand om ett stort antal katter från ett vanvårdshem för lite sen. Fler av dom var så sjuka att de fick hjälp att somna in, men de som gick att hjälpa har vi hjälpt, men veterinärers hjälp. Det har kostat massor, men vi gnetar på och försöker få in så mycket pengar som det bara går. 

Förr sa man att det var fult att tigga, men jam tycker att om man tigger för andras skull, är det en annan sak. Här på katthemmet tigger man för oss katter. Det är tur för oss att det finns snälla människor som hjälper oss.

14 kommentarer:

 1. tycker det är helt ok att tigga om det handlar om att rädda katter! Vi lovar att lägga in en slant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman - stort tack. Ni hjälper till på så många sätt.

   Radera
 2. Hej Miranda! Klart det kostar att hjälpa så är det ju. Ni gjorde givetvis helt rätt som lät de som var sjuka slippa lida mera och få somna in.
  Jag kan lova dig att ingen av oss tycker ni tigger. Ni ber om hjälp för att hjälpa de som har det verkligt svårt i vårt samhälle - djuren.
  Säg till när hjälp behövs extra mycket så kommer de med stort hjärta att hjälpa till lite extra.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi kommer nog snart att be om hjälp. Jam brukar göra det via Facebook. Som tur är finns det många snälla människor. Man hör oftast talas om de dumma, men vi får inte glömma de snälla.

   Radera
 3. Vi förstår att det behövs många slantar för att få ett katthem att gå runt.
  Konstigt att inga s k "kändisar" engagerar sig i detta, dom skriker o gapar om en viss annan fråga som dom varken vet eller kan något om.
  En "Hela Sverige skramlar till katthem" hade ju varit på sin plats.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, tänk om nån kom på ett Hela Sverige skramlar till katthem! Vilken dröm.

   Radera
 4. Alla sätt som kan hjälpa är bra tycker vi! Många små kan i alla fall skapa en å och hjälpa flera än vad en och en kan så tillsammans är bra. Vi är glada för alla katter som får komma till Södertälje katthem för där vet vi att det är hemma tills man får komma hem till sina människor.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, här överges inga katter!

   Radera
 5. Vi tycker också det är helt ok att tigga när det gäller en så bra sak som att hjälpa katter. Katter kan ju inte själva sitta utanför affärerna med en mugg som vissa tvåbeningar gör och de kan inte heller arbeta ihop pengar. Även om vi många gånger är värda stora arvoden för allt arbete vi gör med att hålla ordning på tvåbeningarna.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, tänk om tvåbeningarna skulle tvingas betala för allt arbete vi gör för dom! Då skulle de bli utfattiga.

   Radera
 6. Man tigger inte pengar till er. Katthemmet ber snälla tvåbeningar om hjälp för att ni ska få den vård och mat ni behöver. Vi tycker att det är jamarbra att de gör allt för er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, er matte hjälper ju oss också på flera sätt. Det är jamarsnällt att ni lånar ut henne.

   Radera
 7. Det finns ju så många populära program om djur på teve, tänk om man kunde ha en serie om katthem, jag är säker på att många skulle titta. Och att man skulle kunna samla in mycket pengar. Elände att jag inte har några kontakter i branschen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam, önskar att vi också hade kontakter i mediabranschen. Tror många skulle titta på ett program från ett katthem.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...