onsdag 13 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Ibland får ni ju ta del av mina egna funderingar, ni som läser min blogg. Man hinner ju fundera en hel del när man bor på ett katthem.

Men ibland brukar jag låta er ta del av andras funderingar. Så är det idag, till exempel. Nu har Lotta, som är ordförande i SVEKATT, Svenska Kattskyddsförbundeblivit intervjuad om  vad som händer med de flesta övergivna katterna.

Det är ingen rolig läsning. Och även om det inte är så roligt att bo på ett katthem är det bra mycket bättre än att vara död. Jag och mina kompisar som haft turen att  bli omhändertagna har ju en chans. Det är det alldeles för många katter som aldrig får. Ska det behöva vara så?

Sprid gärna artikeln. Många behöver läsa den.
   

10 kommentarer:

 1. Man blir så ledsen och får ont i magen av att läsa om hur alldeles för många katter lider och far illa.
  Och allt pga att människor är korkade och inte bryr sig.
  Som du jamar Miranda, så har ni det bra som fått komma till ett katthem och har chansen till ett resterande gott liv med egna människor att ta tass om.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, vi är nog ganska tacksamma här allihop, var och en på sitt sätt.

   Radera
 2. Tänk om folk som inte bryr sig om ett kattliv kunde stilla sig lite och verkligen försöka ta in siffran 30000! bara i Stockholm! 30000små kännande varelser som smyger runt där ute, lider och kämpar för att överleva dagen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ja, det vore ett framsteg. Om de bara kunde ta in det...

   Radera
 3. Tänk så många missar som far illa 30.000 bara här i Stockholm, hur många är det då inte i hela landet.
  Och inte räcker katthemmen till heller till alla hemlösa missar.
  Nog har du haft tur Miranda som fått komma in på katthemmet även om du tycker att det är trist just nu. Men allt kan ju bara bli bättre för din del.
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, man räknar med att det finns 100 000 - 150 000 i hela landet. Det är en alldeles för hög siffra.

   Radera
 4. Hej Miranda! Nej det är inge rolig läsning men det går ju inte att blunda för verkligheten som den (tråkigt nog) ser ut.
  Det måste till en rejäl förändring och det NU för inga djur förtjänar ett alldeles för kort liv p.g.a. oansvariga människor.
  Precis som du skrev är det bättre att bo på ett katthem än att leva vind för våg och kanske drabbas av elaka människor (det vet ju du om hur det är).
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jag tycker att alla djur har rätt till ett värdigt liv. Vi katter hamnar ofta i underläge. Så ska det inte vara.

   Radera
 5. Det finns nog bara en lösning på det här, och det är att det skrivs och skrivs och skrivs om detta! Ingen ska vara okunnig om följderna av sitt handlande. Och idag är ju möjligheterna att få ut sitt budskap större än någonsin, så på något sätt är jag hoppfull att utvecklingen ändå går framåt. För sakta, men ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jag tror du har rätt. Det måste till massor av informationstillfällen för att folk i allmänhet ska förstå hur illa läget är.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...