tisdag 12 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättarr

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag fick jag skicka iväg vår hälsoansvariga till vettisen med en av mina kompisar. Hon har nyligen kommit till oss och mådde inte bra.

Först blev hon uppvätskad, men sen visade det sig att hon hade ont i en tand som måste opereras bort. Konstigt nog är det jättelånga väntetider hos kattandläkarna. Det tar flera veckor.

Samtidigt som de säger att det är svårt att få jobb som vettis, måste man stå i kö jättelånge för att få tid på ett djursjukhus. Jam förstår inte hur det hänger ihop. Hade vi katter skött om djursjukhusen hade man fått komma direkt.

14 kommentarer:

 1. Tycker också att det låter märkligt.
  Och givetvis hade vi katter klarat av att sköta ett djursjukhus mycket bättre än tvåbeningarna.
  Vi hade inte sett till vinstintressen, utan vi hade sett till att alla katter hade fått vård till ett rimligt pris och så snabbt som möjligt.
  Jag har ett bra djursjukhus några mil från mig, men det bästa jag har är Johan som är kattveterinär, han kan allt om oss katter. Visserligen får matte o husse köra längre, men det gör inget säger dom.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, önskar att alla katter hade en Johan. Vi har en Emma, men problemet där är att hon inte har all den utrustning som ett djursjukhus har. Annars är hon toppen.

   Radera
 2. Stackars din kompis, att ha tandvärk är verkligen inte roligt och att behöva vänta i flera veckor. Naturligtass hade vi katter skött planeringen på sjukhusen bättre!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, självklart hade vi planerat vården perfekt.

   Radera
 3. Det hela låter väldans märkligt. Det märks att det behövs en fast tass som styr upp det hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamlundakatterna, jam, vi behövs överallt!

   Radera
 4. Visst är det märkligt hur det är! Är helt säker på att vi katter styrt upp det hela mycket bättre. Hoppas att det går bra med din kompis.NOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam hoppas också det går bra. Hon är mycket piggare idag, trots tandvärken.

   Radera
 5. Usch vad jobbigt att ha ont i tanden och dessutom behöva vänta på att få det fixat.
  Vet du jag är helt säker på att det skulle vara en mycket bättre värld överhuvudtaget om djuren styrde istället för maktgalen tvåbeningar. Vi har mycket att lära av djuren och inte minst av dig söta Miranda!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, oj, nu rodnar jag nog lite. Men du har rätt i att vi djur skulle sköta det mesta mycket bättre.

   Radera
 6. Stackars din kompis som har tandvärk, och att då vara tvungen att vänta flera veckor. Låter konstigt att det är svårt att få jobb som vettis. Kanske är det olika var man bor, för här får man tid samma dag eller nästa på mitt sjukhus. Hoppas kompisen också blir av med det onda snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, du har absolut bosatt dig i rätt område. Alla katter borde ha det som du - på alla sätt och vis.

   Radera
 7. Självklart ska man inte behöva vänta för vård!!!! Är det dessutom akut och gör ont behöver man ju komma dit fort. Med dig som styr och ställer så skulle alla djursjukhus klara sig galant :)
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jam, och jag har många kompisar som gärna skulle ställa upp och hjälpa mig att få ordning på djursjukhusen.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...