fredag 15 januari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Igår lovade jag att uppdatera er om min kompis Fritz. Så här har vi skrivit på Facebook idag:

 UPPDATERING NR 4 OM FRITZ
Nu har vi fått provsvar från veterinären angående Fritz. Tyvärr är hans sköldkörtelvärden fortfarande för höga. Vi har diskuterat olika lösningar för denna fantastiska herre. Behandlingen med radioaktivt jod vill man inte sätta in ännu eftersom han inte har några kliniska besvär. Man vill heller inte sätta in några andra mediciner eller specialfoder av samma anledning. Han mår bra och - det viktigaste av allt - han behåller vikten.
Vi kommer givetvis hålla koll på honom framöver och ta nya prover. Skulle han börja tappa i vikt igen kommer vi naturligtvis agera snabbt. Då kan det bli fråga om behandlingen med radioaktivt jod.
Vi har fått in ca 19 000 kronor till Fritz behandling. Det täcker nästan all behandling och medicin han fått hittills. Det är fantastiskt hur ni ställer upp för en katt som haft otur att hamna hos fel människor från början. Vissa har skänkt stora summor, andra mindre, men tillsammans gör såna insamlingar underverk.
Om Fritz skulle behöva den dyra men effektiva jodbehandlingen kommer vi på något vis ordna så han får den. Som ni vet gör vi allt för våra katter.
Jag vill tacka ALLA som skänkt pengar till Fritz, eller till de andra katterna på katthemmet. Utan er skulle vi inte kunna driva katthemmet. En del har skänkt stora belopp, andra mindre, men tillsammans gör sånt underverk. Tyvärr har inte alla skrivit namn och adress när ni satt in pengar och er har vi inte kunnat tacka med våra tackbrev, men vi gör det nu och på detta sätt: TACK ALLA SOM SKÄNKER PENGAR TILL SÖDERTÄLJE KATTHEM. Ni ska veta att ni behövs! Fritz och de andra katterna älskar er.


Så nu vet ni lite mer om Fritz.

Snar kommer fredagsgänget. Det kanske blir godis, både till mig, Fritz och våra andra kompisar!

14 kommentarer:

 1. Stackars lille Fritz, inte roligt att vara sjuk, men tur att han inte mår dåligt av det. Bra att det finns medicin (jod) till honom om det behövs.
  Klart att fredagsgänget kommer med godis till er alla.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, i allra bästa fall slipper han både medicin och annan behandling på sikt. Vi får se.

   Radera
 2. Än en gång tur att ni finns! !! Naturligtvis även alla som skänker pengar. I en perfekt värld skulle ju inte det behöva vara så. ...men jag blir så glad att fritz mår bättre. Hoppas nu att du får lite extra godis nu när d e freda
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, nä i en perfekt värld skulle katthem kunna syssla bara med omplaceringar och pensionatsverksamhet. Men det är långt dit.

   Radera
 3. Man får väl ända jama att det var rätt bra nyheter? Att få må bra är ju vad vi alla önskar både oss själva och andra!
  Hoppas att alla ni katter får en bra helg med mycket godis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det kunde varit mycket värre. Vi hoppas Fritz blir bättre av sig själv så småningom.

   Radera
 4. Trist att inte värdet är bra men Fritz verkar ju må ganska ok just nu. Tillsammans kan vi hjälpa var och en på sitt sätt och efter sin förmåga, en del med tid och andra med pengar önskar så klart att alla katter skulle ha det bra.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, som tur är mår Fritz bra, det är bara värdet som inte mår bra. Vi håller koll så klart.

   Radera
 5. Alla bäckar små...
  Vi önskar att Fritz blir bättre och hans värden blir det också.
  Trevlig helg till er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jam, det är vad vi alla önskar. Trevlig helg till er också!

   Radera
 6. Tack för att vi får veta hur det går med söte Fritz! Det som är bra är ju att hans problem går att lösa! En av min kissar äter specialfoder för höga sköldkörtelvärden. Vi får se hur länge det räcker med det för att hålla värdena på acceptabel nivå.
  Det är så kul att läsa om de generösa och omtänksamma människor som skänkt och skänker pengar för att hjälpa Fritz.
  Det finns snälla tvåbeningar också som tur är.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, visst är det fantastiskt att det finns snälla och generösa människor som hjälper en stackars katt som haft det riktigt kämpigt. Vi behöver såna nyheter istället för alla tråkiga.

   Radera
 7. Det låter som positiva nyheter om Fritz! Hoppas att han fortsätter att må bra och hålla vikten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jam, vi gör allt vi kan för att han ska må bättre och bättre och att proverna också blir det.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...