onsdag 13 januari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

I natt ska det bli riktigt ruskigt kallt.  Jam undrar hur de känner sig som vet med sig att de övergivit en katt. Har de en tanke på vilket lidande de kan åstadkomma? Antagligen inte.

Jag kan tänka tillbaka på den tid då jag inte fick komma in nånstans. Ingen ville ta ansvar för mig eller för mina ungar. Detta trots att ungarna inte tillkom genom nån jungfrufödsel, utan för att det sprang omkring okastrerade hankatter däer jag försökte finna en tillvaro.

Jag om någon, vet hur det är att frysa och svälta och dessutom ha ungar att ta tass om. De måste ju får mat och värme även om jag svalt och frös.

Tänk om de åtminstone kunde bli lag på att alla katter måste ID-märkas och att alla som inte bedriver SERIÖS avel, kastrerade sina katter. Det drömmer jag om!

16 kommentarer:

 1. Vi drömmer om det också! Vi är ju också fd Katthemskatter, alla tre. Alla tvåbenta som är dumma mot djur borde tvingas att leva likadant själva.
  /Cirkus Boman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman, tänk om straffsatserna kunde skärpas så att de som behandlar djur illa själva blir behandlade på samma sätt!

   Radera
 2. Jag jamar som du gör, vi i min familj önskar att alla kastrerade o chippade sina katter och tog hand om dom på bästa sätt.
  Och om dom inte gjorde det skulle dom bötfällas med JÄTTE höga belopp som helt oavkortat skulle delas mellan alla katthemmen i vårt land.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, BRA IDÈ. Jättehöga belopp skulle det vara.

   Radera
 3. Ja usch vad det blir kallt för de stackars katter som inte har ett hem. :( De som överger katter borde själva få prova på hur det är att sova ute och vara hungrig hela tiden. Fast egentligen är det ett för lindrigt straff för så pass avskyvärda människor.
  Tänk om vi kunde ha politiker i det här landet som brydde sig lite om djuren också. Man hör dem aldrig prata om det eller rättare sagt de pratar om det ibland men det händer ingenting.
  Det finns pengar till annat men aldrig till t.ex. katthem.
  Jag tycker varje kommun skulle vara tvungna att anslå pengar till katthem. Tänk så mycket gott de gör och så många som jobbar ideellt för att hjälpa katterna. Då borde kommunerna kunna bidra med pengar till mat och hyra. Det är det minsta!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, våra politiker är sorgligt ointresserade av djur verkar det som. Faktum är att vissa kommuner ger bidrag på olika sätt till katthem. Det kan vara rena bidrag eller reducerad hyra till exempel. Men tyvärr är det inte alla.

   Radera
 4. Jag drömmer precis som du
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, måtte våra drömmar bli sanna!

   Radera
 5. Åh vad vi önskar att alla katter hade ett eget hemma med värme och kärlek. Tänk om folk kunde förstå hur viktigt det är med kastrering och att tar man ansvar för en katt så gäller det hela tiden och inte bara så länge man har lust. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, precis. Att ta hand om en katt är ett livslångt åtagande.

   Radera
 6. Det tillhör en av världens stora gåtor att en sån lag inte redan finns? Man kan tycka att det vore hur enkelt som helst att lagstifta, det är väl inte något att ens fundera på? Det finns väl inte ett enda vettigt skäl emot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jag kan inte hitta ett enda vettigt skäl i alla fall. Men politikerna verkar hitta många?

   Radera
 7. Lucia, Svens stora syster14 januari 2016 05:47

  Ynkryggar till politiker som bara plockar poäng för dagen för att glänsa i andra frågor. Varför är det inte 'fint' att bry sig om oss de minsta och tystaste i samhället som är sååååå beroende av andra för att må bra. Buff från Lucia som tidigare levde ett mycket dåligt liv i en kall lada i mååånga år innan jag kom HEM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lucia, både du och jag vet vad vi jamar om. Vi borde nog bli politiker och få massa pengar som vi kunde skänka till katthemmen.

   Radera
 8. Ja tänk om alla dummisar plötsligt blev både snällisar och smartisar, så mycket bättre världen skulle vara då, både för katter och människor!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simba och Tasse, det vore så enkelt egentligen. Varför ska man vara elak? Vem vinner på det?

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...