onsdag 6 januari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu är snart alla julhelger över. Det är skönt, tycker jag. Mest för dom som är schemaansvariga hos oss. Det är ett väldigt jobb att få ihop volontärer just när det är stora helger. Tvåbeningar är ju så upptagna. Som tur är finns det i alla fall dom som tänker på oss och hjälper oss ändå.

Idag var blogghjälpen här en stund på förmiddagen.  Hon var bland annat inne en lång stund i vårt pensionat och gosade. Katterna som inte har sina människor omkring sig som de brukar behöver extra gos.

Jag och min kompis fick godis. Nu har till och med blogghjälpen förstått vilket godis hon ska ha med sig till oss. Hon sa att det var lite konstigt för nästan alla andra katter tycker mer om det godis hon hade med sig häromdagen, men som jag inte gillade. Hm, mycket konstigt.

Nåjam, nu önskar jag att det blir varmare snart. Jag tänker mycket på mina kompisar som är hungriga och fryser där ute.

17 kommentarer:

 1. Det är ju jamarbra att ingen annan tycker om ditt godis. Då får du ju ha allt för dig själv!! Vi blir också lite oroliga för våra kompisar som bor ute i kylan. Och vi som inte ens vill gå ut på balkongen när det är så här kallt. Tänk att inte ha ett varmt hem att komma in till och inte få mat serverad." Darrar på morrhåren "

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke o Molle, ja det är många som inte har det så bra som vi som får vara inne och får mat och tillsyn. Det borde alla katter få.

   Radera
 2. Här tänker vi också mycket på alla stackars hemlösa kater där ute i kylan. *morrhårsdarr*
  Kul att höra att ni har pensionatgäster! Så blogghjälpen har kunnat slita sig från sina fönster idag, det var för väl. Matte har också pratat om de där fönstrena men sagt att hon behåller sina som de är och vägrar uppdatera. Det verkar lugnast tycker vi också.
  Det där med godis är en känslig fråga. Matte har alltid tyckt att jag är kinkig som nästan bara äter dreamisar, men Hasse äter inget godis alls, ingen sort vi har provat med än i alla fall så han brukar få lite ost istället för det älskar han.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, blogghjälpen säger att när fönstren väl är installerade fungerar det bra. Förstår fortfarande inte vad hon jamar om.

   Radera
 3. Men om du gillar det som dom andra inte gillar blir det ju mer över till dig det måste ju vara jättebra. Jag har tyvärr inte kunnat eller orkat läsa dina tidigare inlägg... har varit inlagd hos tvåbeningars vettis alltså sjukhus för oss men nu e jag m igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, aj då. Hoppas du mår bra nu igen. Snälla tvåbeningar ska inte vara sjuka!

   Radera
 4. Hihi jag e fortfarande inte m i matchen eftersom jag glömde underteckna.... eller kan man skylla på tabletterna jag får
  åsa som d skulle stått i förra fönstret:)

  SvaraRadera
 5. Hej Sötnos! Det är ju bra att man tycker om olika saker! Vi hoppas också på varmare väder, önskar att alla hade en varm plats och kärlek.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam ibland är det bra att tycka annorlunda!

   Radera
 6. Hej där !
  Här har inte vår matte uppdaterat 10 fönster ännu i alla fall :)
  Hon säger att hon inte känner att hon har tid med det just nu.
  Här har vi inte märkt av att det varit helg eftersom vår matte jobbar helger också.
  Här nere är det också kallt = Brrr !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, så tokigt att er matte jobbar helger också. Fast det gör våra volontärer också, så det är nog tur att inte alla tar ledigt samtidigt.

   Radera
 7. Jamar som övriga, stackars alla kissar som inte har några hem nu när det är så kallt ute.
  Jag vill knappt vara på altanen o då har jag ett hundtäcke, ja du läste rätt, på mig.
  Och husse sätter igång infravärmen åt mig också.
  Men fy jam vad kallt det ändå är.
  Jag tycker att det är jättebra att du är ensam om ditt godis, då kan du äta i den takt du själv vill.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, då förstår man hur kallt det är, om du måste ha hundtäcke på dig och infravärme, men fryser ändå.

   Radera
 8. Konstigt det där att vi har så olika preferenser gällande gottisar. jag gillar de inte alls, Räkan ääälllskar Dreamisar men får han stick så spelar han bara tassboll med bitarna. Superfin bild på dig - du ser så skärpt och intelligent ut men det måste ju en bloggkatt vara!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ja, det finns ju vissa krav på oss bloggkatter. Vi måste alltid vara på alerten.

   Radera
 9. Hej Miranda!
  Jag tycker också det är SÅ skönt att alla helger är över och allt blir som vanligt igen. Tänk om folk lagt en ynka procent av alla pengar de lagt på julklappar och mat på att hjälpa landets katthem istället. Det hade blivit mycket pengar det.
  Vad bra att blogghjälpen lärt sig vilket godis det är du tycker om nu! Hoppas du blir bortskämd! Mycket!
  Jag lider verkligen med alla stackars övergivna katter som går ute i denna kyla. Det är hemskt att de skall behöva ha det så.
  Hoppas som sagt det blir mildare snart men mest av allt hoppas jag naturligtvis att de skall få egna hem med kärlek och gos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, visst är det bra att blogghjälpen lärt sig vilket godis jag gillar, men jag får fortfarande alldeles för lite! Men jag kämpar på!

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...