måndag 8 juni 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass om styrelsemötet här på katthemmet. Tyvärr var hon som lovat ta upp den viktiga frågan om godis sjuk idag, så den frågan kom aldrig upp. För ni tror väl aldrig att blogghjälpen kunde ta upp det?

Hon var i alla fall ganska glad idag, för hon hade fått provsvaren från djursjukhuset på sin Viktor som var där i torsdags.  Hans njurvärden låg på 163. Övre gräns för normalvärde är 160, men han har legat på samma nivå i ungefär 8 år, så det är ingen skillnad. Alla andra proverna såg bra ut. Man vet inte varför han magrat, men de sa att det kan bero på ålder eller på att han har nån tumör. Man kan undersöka det vidare, men även om man hittar orsaken kan man inte göra mycket åt det. Då tyckte inte bogghjälpen det var nån idé att gå vidare, eftersom han mår bra för övrigt. Jag har jamat med Viktor själv och han tycker inte heller det behövs fler undersökningar.

14 kommentarer:

  1. Vad jamarskönt att Viktor hade bra värden ! Huvudsaken är att han mår bra och slipper undersökas på ett tag. Inget roligt det där med vettisar.....

    Den där godisfrågan måste ju snart prioriteras tycker vi...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke och Molle, Viktor hälsar att han mår bra och att han gjort det hela tiden. Han fattar inte varför hans matte bråkar om att han ska till vettisen.

      Radera
  2. Har allt funderat på hur det gick för Viktor idag, och så skönt att provsvaren var någorlunda ok! Jag håller helt med Viktor om att flera vettisbesök är onödiga. Egentligen är alla det, enligt min mening, men jag vet att människor tycker annorlunda.
    Så typiskt att godisfrågan inte kom upp den här gången, men förhoppningsvis är hon frisk nästa gång. Och då måste det förstås bli fråga nummer ett på dagordningen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, Viktor hälsar att han tycker precis som du - att vettisbesök är onödiga. Han hoppas hans matte fattat det nu.

      Radera
  3. Så skönt att provsvaren var OK för Viktor.
    Näjam, ingen idé att rota för mycket hos vettis om Viktor mår bra för övrigt.
    Tycker nästan att det ska kallas till ett extramöte i styrelsen och enda punkten som ska tas upp är just godisfrågan.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, tycker också vi ska ha ett extramöte i styrelsen som BARA handlar om godisfrågan.

      Radera
  4. Skönt att Viktors värden var ok, hoppas att han går upp lite i vikt snart också. Märkligt hur godisfrågan liksom skjuts framåt hela tiden.. hoppas att ni snart får igenom era krav.nos buffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, Viktor jamar att han inte går upp i vikt för att hans 2 systrar alltid kommer och äter upp hans godis.

      Radera
  5. Hurrjam för att Viktors värden var ok! Sen tycker vi blogghjälpen resonerar väldigt klokt angående undersökningar så länge Viktor är glad och mår bra.
    Men vilket elände angående godisfrågan, hoppas hon är frisk till nästa möte.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag måste snart ta i med hårdtassarna när det gäller godiset!

      Radera
  6. Det där med godisfrågan tycks aldrig bli rätt hanterad på katthemmet... *suckar* Vi hade samma bekymmer, Jenny och jag, när vi var bloggkatter där! Här hemma är matte också snål med godiset, men jam vet inte, jam... vi får så god mat, och så sticker matte till oss smått och gott som skinkbitar och små bitar falukorv och annat gottigt.
    När det gäller Viktor, så tror jag att han och bloggis kan lösa det där själva - de känner vad som är klokast! Hälsa dem så gott från oss här i klostret!

    Tass från Majsan, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Majsan, det är ju närmast skandal att godisfrågan inte lösts ännu. Tänk att den var på tapeten redan när ni bodde här. Tur att ni fått det bättre i alla fall.

      Radera
  7. Mycket bra att även Viktor själv fick uttala sig i frågan, han vet nog allra bäst tror vi! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, Ja, Viktor jamar att han är den enda som vet hur han mår!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...