fredag 5 juni 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit hos vettisen med sin Viktor. Jag har fått rapport från Viktir själv. Han jamar så här.

Allt började så bra. Jag vaknade i husses säng, där jag brukar ligga på natten (han behöver lite tillsyn). Sen hörde jag att matte var vaken så jag tassade upp. Hon öppnade dörren och jag tassade ut en kortis för att kolla att allt var OK. 

Efter en stund kom jag in, som jag brukar. Då fick jag lite hårdisar (RC Oral, som jag älskar) av matte. När jag nästan ätit färdigt får jag plötsligt syn på nåt obehagligt: TRANSPORTBUREN! Jag beslutade mig genast för att fortsätta arbetet utomhus, som jag inte var färdig med. Då hade matte stängt dörren ut!

Jag retirerade snabbt in till köket, med matte hack i häl. Jag ökade takten, men då tog hon tag om nacken på mig och bar upp mig. Jag protesterade förstås och jamade om för henne att det står i Kattlagen § 490582 tredje stycket, att man inte får göra så. Det brydde hon sig inte ett dugg om utan hon stoppade in mig i transportburen!

Där satt jag och blev utburen i brummisen, fast jag protesterade högt hela tiden. Efter en stund var vi framme vid djursjukhuset. Då sa de att jag skulle gå ut ur buren. Ha! Det tänkte jag inte alls. Fick jag inte vara utanför buren förut som tänkte jag inte vara det nu heller!

Då HÄLLDE de ut mig! Jo, du läste rätt! De HÄLLDE ut mig.

Sen började det allra värsta. De tryckte och klämde överallt. De sa visserligen att jag såg väldigt fin ut "för min ålder"  och jag fick särskilt beröm för mina fina tänder. Men de höll med blogghjälpen om att jag var lite mager, även om de sa att jag inte verkade vara sjukligt mager. Sen stack de mig i framtassen! Jag låg stilla hela tiden, men hjärnan jobbade febrilt. Till vem anmäler man sånt här?

Sen bar man iväg mig till ett annat rum. Där skulle jag ultraljudas, eller snarare mitt hjärta.

Det var en snäll vettis, som sa att jag hade lite åldersförändringar på hjärtat och ett litet läckage, men för min ålder såg det bra ut. Jag behövde ingen medicin. (Precis om om jag inte visste det?).

Sen fick jag åka hem. Jag fick moss av matte för att jag hade varit så duktig hos vettisen. Hon sa att hon förstod att jag blev arg när jag bliv tvingad in i buren, men att det inte fanns nåt val?! Va? Märkliga tvåbeningar.

Nu väntar vi på provsvaren, men de får vi nog inte förrän på måndag. Jag tänker ta det lugnt till dess och fortsätta berätta för matte att jag har blivit MYCKET illa behandlad och att jag behöver mycket kompensation!







15 kommentarer:

  1. Ojojoj, vi hoppas verkligen att kompensationen för Viktor blir omfattande! Det där med att HÄLLA ut en del katter ur buren är verkligen ett ofog som måste stävjas å det snarast! Viktor VISSTE ju att han var i bra form - varför frågar inte tvåbeningarna oss?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jaaam, varför frågar de inte oss?

      Radera
  2. Skandalöst! *skakar på huvudet* Att människor aldrig lär sig att behandla oss katter med tillbörlig respekt?!? Och man hade ju väntat sig liiiite mer finess av just blogghjälpen... nåjam, nu är det som det är, och det är tur för tvåbeningarna att vi katter har ett oändligt (nästan) tålamod med dem. Hur du mådde kunde de väl bara ha frågat dig om? Nu förväntar jag mig att du tilldelas ett ordentligt skadestånd för den omilda hanteringen - och att du får vara ifred i fortsättningen. Tass på dig!

    Buff från Majsan, abbemissa, och alla de andra klosterkatterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ovanstående jam var förstås riktat direkt till Viktor, om någon undrar...

      Radera
    2. Majsan, du om någon känner ju blogghjälpen så vi vet ju att hon är lite "så där", men att hon kunde bete sig så mot sin egen Viktor - ??

      Radera
  3. Viktor! En meter av den bästaste mossen minst är väl en lagom skadestånd, eller???

    Tröstebuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, jaam, tycker du det räcker? Borde jag inte begära mer?

      Radera
  4. Hälsa blogghjälpen att hon ska ge Viktor ALLT han vill ha efter dagens strapatser.

    Ozzy

    SvaraRadera
  5. Nu måste du allt kräva mycket godis i skadestånd!!! Det bör vara mattes skyldighet att ersätta dig bra för det hon utsatt dig för!

    Jag, Molle har själv hävdat kattlagen 490582, §3 idag så jag förstår precis vad du utsatts för! Matte började packa bilen full med kläder, mat och hämtade sin mamma. Men när hon lyfte in vår kompis Ludde i transportbur för hamster då förstod jag!! Jag skulle också in i en TRANSPORTBUR!! Jag sprang direkt och gömde mig bakom soffan, sängen, etc. så matte inte fick tag i mig. När matte gav upp efter 2 timmar och bar upp all mat från bilen, DÅ KOM JAG FRAM! Nu är matte sur och hotar att åka till landet själv i morgon och att grannen ska mata oss på kvällen. Får man göra så??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke och Molle, nääää, så får man verkligen inte göra. Vad håller alla tvåbeningarna på med? De kan ju knappast ha fått solsting?

      Radera
  6. Vilken upplevelse, det där med att HÄLLA UT lät i häftigaste laget tycker vi, skönt att det såg bra ut i alla fall. Självklart ska du få allt du vill ha och lite till efter den behandlingen! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag var med om nästan en timmes övergrepp - från det att jag sattes i buren tills jag kom tillbaka!

      Radera
  7. Viktor, din berättelse kändes som en kopia av mina egna upplevelser! EXAKT sådär har jag också behandlats! Förnedrande är vad det är! Och kompensation, det behövs minsann hela helgen. Minst tre dagar med favoritgodis och favoritmat + massor extragos. Men jag är så glad att allt såg bra ut hittills, håller tassarna för att provsvaren är ok också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, menar du det? Jag hoppades faktiskt att det bara var matte som var så här tokigt - men det finns alltså fler menar du?

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...