söndag 16 februari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har det varit kul må ni tro.

Det började med att vi busade lite i natt. Sen sov vi snällt, jag hos jourmatte i sängen. När hon vaknade var hon ledsen för hon hade drömt nåt otäckt. Då tyckte hon det var bra att jag fanns där och kunde trösta. Jag tycker också det kändes bra att kunna hjälpa henne, när hon hjälper oss så mycket.

Sen kom blogghjälpen på besök på kvällen. Som ni ser på bilderna vågade Gloria sig fram fast blogghjälpen satt på sängen. Det tycker jag var jamarmodigt av henne. Nåt som var extra bra med besöket var att blogghjälpen hade med sig Dreamies. Fast bara två påsar, och vi fick inte ens allt i dom! Men lite fick vi i alla fall.

Sen började det riktigt kuliga.Jag hoppade över gallret för dörren och gick ut i vardagsrummet utanför. Där fanns Pelle. Jourmatte gick snabbt fram och fångade in honom och satte honom på kontoret. Jag fortsatte min undersökning av både vardagsrum, hall och kök. Maja var också med och kollade. Efter en stund tog jourmatte mig i famnen och bar tillbaka mig till vårt rum.

När blogghjälpen skulle gå passade Pelle på att smita ut, fast han inte fick! Kul eftermiddag, med andra jam.


11 kommentarer:

  1. Vad mysigt att sova med jourmatte , klart hon blev glad när du var där! Låter som en riktigt spinnande dag! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vår jourmatte är jättesnäll mot oss. Hon hjälper oss att känna oss som riktiga katter!

      Radera
  2. Oj vilken spinnande dag ni har haft! Gissar att blogghjälpen blev lite blöt i ögat när Gloria var så modig. Vad busig Pelle var som smet ut. Det kanske var lika bra att jourmatte bar tillbaka dig så du inte fick för dig att smita också.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag kan avslöja att blogghjälpen blir blöt i ögat nästan varenda dag hon läser om Gloria och mig.

      Radera
  3. Jisses vilken spinnande dag ni haft :)
    Två påsar Dreamisar var alldeles för få , tycker jag med !!
    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, visst är två påsar alldeles för lite? Kan du jama det till blogghjälpen?

      Radera
  4. Hon är lurig jourmatten. När vår dörr är öppen är dörren ut stängd. Alltid. Vår dörr brukar vara öppen till Pelle med galler för, bara lite på glänt, men igår minsjam missade hon. Ett skuttförsök såg hon och stoppade, nästa lyckades, he hee. Men bara in till Pelles. Och inget farligt hände, bara roligt.Du må tro att jag varit nyfiken på hur det var, hos Pelle och Maja.
    Pelle passade på när Bloghjälpen skulle gå och dörren ut öppnades. Då var vår dörr stängd. Och den brukar vara låst också, för jag kan öppna själv, tror hon.
    /Stellan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stellan, du får inte busa så där. Bor man i jourhem måste man vara snäll, särskilt när det är ett så bra jourhem som det ni fått!

      Radera
  5. Det låter som en kanonbra dag. Visst känns det bra i hjärtat när man får agera stödkatt? *spinner*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag rollen som stödkatt. JAg skulle vilja stödja alla snälla tvåbeningar jag har omkring mig!

      Radera
  6. Vilken rolig och spinnande dag ni fick! Först besök av blogghjälpen och sedan din utforskarrunda. Och så bra att du kunde vara där för jourmatte när hon var rädd <3
    Tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...