onsdag 24 april 2019

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Nu är påsken slut och vi är tillbaka i vardagen igen. Om ni tror att vi bara festar här på katthemmet har ni fel - ibland väldigt fel.

I påskhelgen blev en av våra kompisar väldigt sjuk. Vår hälsoansvariga såg direkt att det var allvarligt och skyndade till djursjukhuset. Den första vettisen undersökte så gott hon kunde. Vi kom överens om att han skulle läggas in för utredning. Men När han hastigt blev ännu sämre gick vettisen efter en mer erfaren kollega. 

Då avråddes det bestämt för att fortsätta med fler behandlingar eftersom han led så mycket och man kunde inte se vad som skulle kunna göra honom bättre. Man sa att det bästa är att han får somna in.

Som ni vet är det ett beslut som vi verkligen inte tar i första taget, men när en katt lider och det inte finns nåt hopp - då måste vi släppa taget.

Sånt berör oss alla på katthemmet väldigt starkt. Vi blir ledsna och hoppas det aldrig ska hända igen. Men risken är tyvärr stor att det kommer hända igen. Så länge vissa människor inte tar hand om sina katter och ger dom den vård de behöver utan överger dom, så länge måste vi ta det ansvaret.

6 kommentarer:

  1. Ledsamt när små katter blir sjuka och inget finns att göra. Respekt till er som tar beslut att låta dem somna in. Man ska inte ge behandlingar bara för behandlingens skull. Lille vännen hade ett fint hem på katthemmet och fick somna in efter omsorg och kärlek. Sov i frid, lille vän.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, man måste veta när man måste släppa taget. Finns det en chans till bättring så tar vi så klart den, men ibland finns inte den chansen.

      Radera
  2. Det är otroligt ledsamt när en kompis måste få somna in men som vi inte nog kan understryka känns det som ett ljus i mörkret att vi alla vet att ni på katthemmet alltid gör allt i er makt för att hjälpa innan det jobbiga beslutet måste tas. Det finns ju en gräns och den är nådd när det inte går att motivera fler försök att hjälpa.
    Sov gott säger vi till kompisen som fick somna in.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det är precis som du jamar, det finns en gräns och när den är nådd måste vi släppa taget.

      Radera
  3. Vi vet ju att ni ALLTID tänker på vad som är bäst för katten, hur jobbigt det än är att fatta beslutet. Och med så många katter i huset måste ni göra såna svåra beslut oftare än i "vanliga" hus. Förstår att ni blir ledsna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, även om vi tvingas ta tråkiga beslut ibland, så vänjer vi oss aldrig. Vi vill alltid att allt ska gå att åtgärda, men tyvärr blir det inte alltid så.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...