tisdag 9 april 2019

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Nu börjar jag få lite grepp om livet som bloggkatt. Hittills har jag ju bara berättat om mig själv, men idag ska jag berätta om lite annat.

Allt som händer här är minsann inte roligt. Vi har fått in flera katter från en person som inte alls skött om dom på ett bra sätt. Flera har till och med varit i så dåligt skick att de fått somna in.

Ni vet alla att vi verkligen inte avlivar katter i första taget på det här katthemmet. Finns det minstachans att katten kan bli frisk efter behandling så tar vi den.  Kosta vad det kosta vill. Ibland behöver vi gå ut och be om en extra peng till och med. Men om katten är så svag och sjuk att det inte finns nån hjälp att få så måste vi ta det ansvar som inte ägaren tagit. Ingen katt ska behöva lida.

Vi vet inte om vi klarar de andra katterna vi fått från samma håll, men vi kämpar. Vår hälsoansvariga sitter och matar dom för hand så att de ska få näring i sig.

Sånt här gör oss både arga och ledsna. Varför ska man skaffa djur om man inte är beredd att sköta om dom?

6 kommentarer:

 1. De som har djur och inte tar hand om dem på allra bästa sätt ska helt enkelt inte ha några djur! Punkt slut!
  Det vi i alla fall vet är att ditt katthem alltid gör allt i sin makt för att ge varje kisse en ny chans. Inget liv släcks annat än om det absolut inte finns någon annan utväg.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, på det här katthemmet respekterar vi alla katters rätt till liv. Ingen ska behöva dö i onödan.

   Radera
 2. Dumma dumma vissa människor! Frääääässss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jaaaam, frääääääääääääääääs!!

   Radera
 3. Håller med i allt. Tyvärr är det säkert så att de som behöver läxas upp rejält inte läser det här och säkerligen inte heller bryr sig om det.
  Tack till katthemmet som ändå räddade dessa små liv.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, de vet inte heller att de begår ett lagbrott. Det är faktiskt ett brott att inte ge sitt sjuka djur veterinärvård om det behövs.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...