måndag 22 april 2019

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem.

Nu har vi katter firat påsk här på katthemmet. Det var kul. Men vi firar inte på samma sätt som ni tvåbeningar.  Äggen till exempel - de använder vi som tassbollar. Ja,,, tills de går sönder alltså.

Sen är det visst sill som ni gillar också. Det gör inte vi. Den ligger ju i nåt som smakar urk. Faktum är att fisk inte är nån naturlig mat för oss katter - tvärtemot vad många tror. Fast en del katter har lärt sig gilla vissa fiskar i alla fall. Men här på vårt påskfirande fanns ingen fisk.

Sen hade vi lekar också. Tyvärr blev det lite tokigt för några av mina kompisar glömde stänga burdörren när vi slutat, så de sprang omkring i kattsalen. Det är inte meningen att nån ska röra sig där då, så larmet gick. Det blev ett väldigt oväsen för man trodde det var inbrott på katthemmet. Men sen såg de att det bara var några av våra kompisar som var ute och spatserade lite. Vi tyckte det blev en rätt kul avslutning på påsken - men det fanns visst andra som inte var lika roade. Typiskt tvåbeningar.

6 kommentarer:

 1. Att fira påsk på katters vis är mycket roligare än tvåbeningarnas. När det gäller sill säger vi (och husse också) nej tack. Däremot är vi helt tokiga i kokt Alaska Pollock. Det får vi ibland men oftast är det blötmat och torrfoder som komplement.
  Det där med att utlösa larmet lät jamarskoj. Det skulle vi också velat vara med på.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jag tycker tvåbeningarna skulle lära sig av oss hur man festar! Synd att ni bor så långt bort, annars hade ni också kunnat vara med.

   Radera
 2. Men var det inte lite läskigt i alla fall när larmet tjöt?!!...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jo DET var inte trevligt alls! Men sen blev det kul.

   Radera
 3. Det var väl bara litet extra kul att larmet gick? Fast det lär kanske litet väl högt i öronen? Men ett bra sätt att få fart på nån eller några tvåbeningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katten Lisa, det blev en extra knorr på festen! Fast det lät inte så roligt förstås. Men det blev fart på en tvåbening!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...