fredag 22 mars 2019

Blogghjälpen har ordet

Nu blev det lite tomt i hjärtat igen. Fina, busiga Benny har flyttat.

Han är en katt som gjort enorma framsteg, även om han har en bit kvar tills han blir en tryggis. Med sin bakgrund är det märkligt att han blev så pass social som han hann bli under den tid han bodde på katthemmet. Tyvärr har vi ju inte tillräckligt med tid att sitta och gosa med varje katt. Det är också så att de katter som är mest sociala och kan "sälja" sig ofta blir mer gosade med än de mer tillbakadragna.

Jag tror att Benny kommer förstå så småningom att han har fått ett hem hos människor som älskar honom och som är beredda att ge honom mycket tid och kärlek. Hans bästis, Laban kommer så klart att vara ett stort stöd också.

I början när jag träffade Benny kunde inte jag mata honom med godis ur handen. Han vågade inte vara så nära. Allteftersom tiden gick blev han modigare och då han var en liten godisgris tog nyfikenheten och vetskapen om att han fick godis om han tog ur handen, överhand. Ibland kunde man då passa på att klappa honom lite. Kanske blir han aldrig nån knäkatt, men det vet man inte. Han kan bli en helt annan katt i ett hem mot hur han var på katthemmet. I ett hem där samma människor finns runt honom och pratar med honom och ger honom mat kan sidor han inte visat hittills komma fram.

Jag tror att denna lilla kille kommer skänka sina människor mycket glädje.

Som vanligt känns det tomt utan honom och Laban. De fanns ju alltid där när man kom till katthemmet. Nu har båda flyttat. Man får så klart sätta sina egna känslor i bakgrunden och bara glädjas åt att dessa fina killar fått ett hem.

STOR kram till er båda och GRATTIS till nya matte och husse!

6 kommentarer:

 1. Vilken fin berättelse! Vi som läser bloggen varje dag känner också hur tomt det blir när "vår" bloggkatt vi lärt känna försvunnit. Det som uppväger tomheten är känslan av att veta att det är till ett gott liv bloggkatten (i detta fall två) försvunnit. DET känns verkligen bra!
  TACK till alla er på katthemmet! ♥️
  //Husse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi är också väldigt tacksamma när vi hittar ett så här fint hem till våra katter.

   Radera
 2. Man vet ju att det finns alldeles för många stackars katter som är hemlösa. Men man måste glädjas desto mer åt varenda katt som räddas till ett bra katthem, och särskilt när de sedan får ett eget hem. Hoppas allt går bra för Benny, Laban och nya matte och husse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, vi tror det kommer gå bra för dom. Både matte och husse är kloka och kärleksfulla människor.

   Radera
 3. Det var en fin berättelse av blogghjälpen. Tack!
  Tack till alla er på katthemmet för att ni ger dessa underbara katter först ett hem hos er och sedan förhoppningsvis ett eget hem hos deras egna människor.
  Vi önskar Benny och Laban och deras människor lycka till och att hoppas och tror att ni kommer att trivas med varandra.
  Vi som läser bloggen ser fram emot att höra hur det går för dem och - naturligtvis också, vilken katt Benny hann lära upp innan han flyttade.
  TACK till er. Vi som är "här ute" är fulla av tacksamhet.
  Matte till f.d. hemlös katt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, vi på katthemmet sträcker på oss lite extra när vi läser sånt här. Roligt att flera uppskattar vårt arbete.

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på h...