lördag 2 februari 2019

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem.

Idag har vi nåt väldigt sorgligt att berätta.  Ett av Sveriges största katthem, Gotlands Katthem, kommer att begäras i konkurs.

Ekonomin tillåter inte fortsatt drift. Det finns helt enkelt inga pengar till verksamheten.

Gotlands Katthem är ett katthem som funnits länge. Där finns ca 100 katter som nu kommer omhändertas av andra katthem, främst inom SVEKATT. Stockholms Katthem och Kattstallet kommer hämta katter därifrån redan kommande vecka.

Vi på Södertälje Katthem känner stor sorg över det här beslutet. Det behövs, tyvärr, fler katthem i Sverige - inte färre. Vi hoppas någon vill ta över Gotlands Katthem och driva det vidare i mindre omfattning än nu.

Ett sånt här besked får oss på Södertälje Katthem att tänka alldeles extra på våra gåvogivare som tillåter oss att driva vårt katthem vidare. Vi håller ständig koll på ekonomin och jobbar alltid hårt för att vi ska kunna driva vårt katthem vidare. Tack alla ni som på olika sätt hjälper oss!

Ni kan läsa mer om vad en av tidningarna på Gotland skriver här: Gotlands Katthems konkurs

10 kommentarer:

 1. Tråkiga nyheter, tyvärr är det illa för många katthem som lever på gåvor och medlemsavgifter. Alla skulle behöva tunga sponsorer som dessutom kunde höja statusen för katterna. Ni är ju det bästa sällskap man kan tänka sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman, tror alla katthem måste jobba hårt för att få det att gå runt. Tråkigt när det går så här.

   Radera
 2. Fruktansvärt tråkigt att läsa om Gotlands Katthem. Jag hoppas att de fortsätter jobba - tills vidare - med att få sponsorer och andra som kan bidra ekonomiskt. Det säger sig självt att ett katthem behövs på Gotland; flera säkerligen men ett är bättre än inget.

  Jag blir nedstämd av att ideligen bli påmind om hur stat/kommun inte har ett uns intresse av att hjälpa hemlösa katter - på något sätt alls. Viljan saknas tyvärr. Fanns viljan skulle man alltid komma på något.

  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, visst behövs det katthem även på Gotland. Vi får hoppas att de kommer till nån lösning så småningom.

   Radera
 3. Mycket tråkiga nyheter! Vi tänker på alla våra kompisar där ute som verkligen behöver deras hjälp. I våra drömmar så ska inga katthem behövas finnas och alla katter (och andra djur) ska ha en bra tillvaro i sina föralltid hem Tyvärr ser verkligheten inte ut så, men vi fortsätter hoppas. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, i min dröm finns bara katthem för att bedriva pensionatsverksamhet, men det är låååångt kvar dig.

   Radera
 4. Mycket mycket tråkiga nyheter! Jag kan ärligt talat fatta att inte dessa förb.. politiker kan vakna och skjuta till pengar till en så viktig verksamhet. Det finns miljarder och miljoner till annat men till att hjälpa djuren finns inget. De (politikerna) borde ställa sig i skamvrån och skämmas!
  //Husse som skriver idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, kan bara jama att jag håller med dig.

   Radera
 5. Läste i Skattebetalarna att tävlingen: "Årets värsta slöseri" slog alla rekord 2018. Skrämmande läsning! För vansinniga projekt finns det hur många miljoner som helst. Men när det gäller att hjälpa katter som far illa finns det inte ett öre. Tycker politikerna är riktigt ruttna människor. Det är för sorgligt att Gotlands katthem kanske får stänga.

  Tycker förresten att det var en alldeles ljuvlig bild med text i gårdagens blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, hemlösa katter ligger långt ner i prioriteringen på de flesta ställen. Det är väldigt tråkigt. Man skulle kunna styra om en hel del utgifter så det blev över till katterna.

   Radera

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem. Nu börjar man minsann märka att det närmar sig midsommar. För de kompisar som redan har egna he...