onsdag 16 februari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Som ni vet brukar jag ju ofta läsa tidningen. Inte om en massa trista saker, för det finns det alldeles för mycket av, men det finns ju ibland intressanta och roliga saker också.

Som idag till exempel. Jag brukar ju inte tycka att politiker är så intressanta, men det finns några undantag. En är en före detta president i USA. Han hade nämligen en katt som hette Socks. Den katten bodde i ett vitt stort hus ooch hade det jättebra hela sitt liv. Fast han är död sen länge.
Idag läste jag om en annan katt. Den heter Larry och är före detta hemlös. Den fick flytta in i en stor lägenhet i London och där får den ta tass om Englands premiärminister och hans familj. Hans jobb blir att "charmera våra många besökare". Det måste vara ett kanonjobb för en social katt.
Så undrar jag, när ska vår statsminister ta tass om en hemlös katt?

14 kommentarer:

 1. Det vore något det!! Men bara om han är snäll..Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vilket toppenjobb för en kisse som är glad i människor! Man kan ju hoppas att fler tar efter. Inte "bara" statsministern. Kur och burr.

  SvaraRadera
 3. Jamars bra OM alla katter kunde få få ett eget hem och ta hand om tvåbeningarna som är SNÄLLA.

  Tass tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 4. Vi tycker att de där politikerna var osedvanligt lyckligt lottade politiker som blev omhändertagna av katter sådär! Vi tror att ALLA människor borde ha en god ägare, som med fast tass leder dem på rätta vägar. Vi ser ju här hemma hur glad och lycklig lillie är och det skulle hon ju inte vara utan oss. Dessutom gör vi människor snällare!! En människa som klappar en katt har inte tid att ställa till med oreda!
  Tassen
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Tänk vilket drömjobb att ta emot och charma snälla människor. Så borde alla katter få ha det. Hoppas även att kissen får vara med och fatta politiska beslut, så det blir lite ordning.

  SvaraRadera
 6. Då vet man att när det fattas kloka beslut i England så har Larry haft en tass med i spelet. Och när det fattas dåliga har de glömt konsultera honom.

  SvaraRadera
 7. Vår stadsminister verkar inte ha så bra medkänsla när det gäller andra människor så jag vet inte om en katt skulle få det så bra hos honom. Tycker han verkar lite otäck faktiskt..
  Men visst vore det bra om kända snälla människor kunde visa lite föredöme och hjälpa hemlösa katter :-)

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco, ja, man måste ju göra hembesök först som vanligt.

  SvaraRadera
 9. Findus, Isak och Rasmus, tänk vad bra det vore om alla som syns mycket i media och som är jättesnälla mot katter, skulle visa sin katt i TV och tidningar..

  SvaraRadera
 10. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, visst vore det bra? Fast de MÅSTE vara snälla förstås.

  SvaraRadera
 11. Maurice & Kajsa,precis, om alla ledare i hela världen skulle få en katt som tog tass om dem så skulle de inte ha tid att ställa till bråk och oreda!

  SvaraRadera
 12. Sippo, det är ju så jamarbra för vi katter kan ju alla språk! Detär ju bara tvåbeningarna som inte verkar kunna lära sig nåt vettigt språk.

  SvaraRadera
 13. Gustav, det är precis så det kommer att bli. Vi kan precis se när Larry varit i farten och när det glömt tillfråga honom!

  SvaraRadera
 14. Kattfamiljen, jag har ju aldrig träffat honom så jag vet inte om han är snäll mot katter. Men han får ingen katt från Södertälje KAtthem om han inte är snäll!

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Här på katthemmet fortsätter allt på samma sätt som det har gjort nu i några veckor. Som fl...