lördag 12 februari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

På sista tiden har jag läste mycket i tidningarna om nåt land som ligger långt, långt borta som heter Ejypten. Tvåbeningarna där är arga på sin ledargubbe för han är visst inte så snäll mot dem.


Nu har gubben visst åkt till nåt annat land så tvåbeningarna har fått som de ville. Så långt är väl allt bra. Men hur jag än läser i tidningarna så står det inte ett ord om hur deras hemlösa katter har det! Har de också fått det bättre nu? Ingen verkar veta.

Likadant var det när vi själva hade val här hemma i Sverige. Ingen journalist skrev om vad valet innebar för oss hemlösa katter.

Nu hoppas jag att min bloggkompis Frasse, Min kompis Frasses blogg genomför sin geniala idé att starta ett TV-program. Då skulle man t ex kunna ha ett inslag som heter ”Katter spekulerar” där man diskuterar såna här viktiga frågor. Och man kunde även ta upp frågor som hur man ska få plogbilar att ploga vägarna till katthemmen i första tass när det snöat. Det finns hur mycket viktigt som helst för oss att diskutera.

11 kommentarer:

 1. *FNISS* Nikita, du skrev nog liiite fel adress inne hos oss, för vi kom till en sida som sa att sidan hade flyttat :(
  Du hade tassat in: www, istället för: http://......men nu klickade vi på länken inne hos oss, då kom vi rätt som vanligt, mjau
  Tass på dig.

  Mjau ja detvar ett jättebra förslag du ko9m med, Nikita att det borde ta upp disskussioner som handlar om oss katter oxå, håller vi tass på.
  Det står som du jamar, inget om det i tidningar, :(
  Undrar varför det inte gör det?
  Tass på dig du fina katt.

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 2. Kära Nikita, vi tittade på fel inlägg
  så du hade skrivit rätt adress inne hos oss,
  men det var lite felskrivet lite längre upp, det var det vi såg, så det senaste du jamade var rätt, mjau

  Tass igen på dig
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 3. Visst är det lustigt att ingen journalist frågar oss om hur vi har det? Jag tycker vi tassar ihop ett brev som vi alla skriver under och sedan skickar det till tidningarna.

  SvaraRadera
 4. Håller med Nikita, det är viktigt att det fort blir plogat till katthemmen så ni katter får den omvårdnad ni behöver :-)
  Tycker Frasses idé om eget tvprogram är jättebra. Katter behöver synas mer i media!

  SvaraRadera
 5. Visst vore det bra om Frasse fick ett eget program, han skulle kunna åka runt på katthemmen och berätta om hur det är och visa alla fina katter som finns. "kli under hakan och runt öronen" skickar matte. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Frasses förslag på TV-program verkar mycket lovande. Du har, som vanligt, alldeles rätt i vad som borde prioriteras vid snöröjning. Självklart ska det vara till viktiga platser som sjukhus, men katthem ska vara högt, högt uppe på listan! Kurr och burr.

  Ps. Har det gått att hitta någon lösning på att försäkra er missar på katthemmet? Vi hörde ju att du skulle hjälpa blogghjälpen med att se över detta, men vi förstår att ni har haft tassarna fulla, med auktioner och allt.

  SvaraRadera
 7. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, det var bra att ni hittade rätt till slut. Jag tycker det är viktigt att tidningarna börjar lära sig att det finns nåt som heter ketter också!

  SvaraRadera
 8. Sippo, det var en bra idé med ett brev. Fast ibland undrar jag om de där shornalisterna kan läsa?

  SvaraRadera
 9. Kattfamiljen, visst är det viktigt att de plogar fram till katthemmet! Och jag tycker vi alla ska stötta Frasse så han snart får ett eget TV-program.

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco, visst vore det kanon om Frasse fick ett eget program. Vi skulle alla kunna hjälpa honom med olika intressant inslag.

  SvaraRadera
 11. Findus, Isak och Rasmus, jag måste nog ta och jama allvar med ploggubben. Jag har inte hunnit tala med försäkringsbolaget om försäkring till oss katter. Ska se om jag kan delegera till blogghjälpen, men det är ju en kompicerad fråga så jag är tveksam till om hon klarar av den.

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på h...