tisdag 26 september 2023

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Vi börjar vänja oss lite långsamt vid att vara tillbaka på katthemmet. Vi gillar inte att visa oss så mycket ännu.  På bilden kan ni se min rygg och mina öron som sticker fram bakom Fenja som ligger under filten framför mig. Hon brukar ofta gömma sig i örngott eller under filtar men hon tittar fram ganska ofta. Snart kanske ni får se mer av både henne och mig.

Jag tänkte börja lite försiktigt att berätta lite om vad som händer här. Efter det trista som varit kanske man behöver en liten solskenshistoria? 

Det var så här, att plötsligt började det komma in 100- och 50-lappar på vårt bankkonto med texten "kantarell". Blogghjälpen fattade först inte alls var det kom ifrån, men så fick hon förklaringen. Snälla människor som gillade att gå i skogen och plocka svamp bestämde sig för att sälja kantareller för 50 eller 100 kr beroende på hur mycket man köpte, sen fick köparna swisha pengarna till oss på Södertälje Katthem. Hittills har vi fått in 3500 kronor på de kantarellerna. När Fenja och jag fick höra det blev vi lite gladare. Det finns människor som tänker på oss katter!

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra från dig! Och se en liten bit av dig och Fenja på bilden. Vi hoppas få se mer så småningom. Vi vet ju att ni är jamarfina. Visst finns det generösa människor som tänker på er hemlösa katter och ger en slant. Tack till dem.
  Nospussar till er båda två. Vi ser fram emot att höra mer från dig snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, det är tur för oss att det finns generösa människor - och snälla som tar hand om oss fast vi är lite rädda och osäkra.

   Radera
 2. Vi blir glada när vi får se mer av er och framförallt när ni känner er bättre till mods igen. Lugn och ro är alltid en bra medicin.
  Vi bad husse swisha en peng när han hade betalat månadens räkningar men det där med kantarell gällde inte för honom. Vi bor visserligen i skogen (fast vi är innekatter ändå) men här finns inga sådana svampar. Det var i alla fall en jamarns bra idé det där med att kantarellerna ger pengar till katthemmet.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vad snällt av husse att tänka på oss när räkningarna var betalda. Synd att det inte finns kantareller hos er för då kunde också plocka och sälja!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Häromdan var både Fenja och jag lite trötta. Fenja låg under en dyna som hon brukar så jag kröp in...