fredag 9 mars 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Dagen innan blogghjälpen åkte iväg på sin evighetslånga semester var hon på katthemmet. Då öppnade hon  dörren till min bur. Men jag behövde fundera på om jag verkligen ville gå ut i korridoren utanför buren, så jag satte mig i dörröppningen och funderade.

Då tog blogghjälpen förstås fram blixtmojängen, så på bilden ser ni när jag sitter och funderar.

En stund efteråt gick hon därifrån. Efter ytterligare en stund tjuvkikade hon in i kattsalen. Då såg hon att jag var ute på inspektionsrond. Det var ju egentligen en hemlig rond, men blogghjälpen såg den i alla fall.

Jag har några bra saker att rapportera idag:

Flera kommuner kommer inte att köpa in påskfjädrar som har suttit på levande fåglar. Det finns konstgjorda fjädrar som ser likadana ut och där har inte fåglar plågats genom att man ryckt fjädrar från dom.
Sen finns det flera affärer som vägrar sälja ägg från höns som sitter i burar. De säljer bara ägg från höns som får ströva fritt inomhus eller utomhus.

Det går lite sakta framåt. Hoppas ingen köper "riktiga" fjädrar eller ägg från höns som sitter i trånga burar. Då tvingas man sluta plåga djur på det sättet.


15 kommentarer:

 1. Å, Tessie, du är en så underbar katt! Och det var nog bra att Blogghjälpen såg dig för nu vet hon hur ansvarsfullt du tar tass om djurhemmet. Kanske hon rentav ökar godisransonen lite?!?

  Vi köper bara ekologiska ägg från utegående höns med äkta hönsliv. Matte äter kyckling jamarsällan för hon vägrar att köpa annat än ekologiskt och djurvänligt. Och påskfjädrarna kommer från en ekologisk kalkongård där fjädrarna tas från slaktade kalkoner. Bra att alltfler kommuner tänker i dessa banor!

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, man tycker ju att blogghjälpen skulle lärt sig uppskatta mina insatser vid det här laget. En sån uppskattning visas ju lämpligen med en rejält tilltagen godisranson. Men tror ni det har blivit så? HA! Nädå, snålis är bra förnamnet.

   Radera
 2. Är det Smulan som ligger och slumrar i den gulliga sängen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, nä det är en annan kompis som flyttat in till oss. Smulan sticker alltid ut direkt när burdörren öppnas.

   Radera
 3. Klart man ska köpa ekologiska ägg från fritassande (?) höns. Nu får du vila upp dig över helgen när blogghjälpen har kommit tillbaka från sin jamarlånga semester. Jag är säker på att hon var imponerad över hur väl du har tagit tass om allt på katthemmet.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam jag fick beröm - och lite, lite godis!

   Radera
 4. Du är en riktigt jamarsöt ksttflicka du.
  Klart du tog en inspektionsrunda till slut.
  Ingen borde köpa fjädrar från fåglar. Det behövs inte överhuvudtaget!
  Ägg köper vi bara från grannarna här som har hönor som har en fin hönsgård de kan gå och sprätta i. Precis som alla hönor borde få göra alltså.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, ni bor bra, det hör jag det. Önskar alla kunde köpa ägg direkt från djurvänliga gårdar.

   Radera
 5. Man måste ju ge blogghjälpen den elogen att du själv fick bestämma om det behövdes en inspektion eller inte.
  Det kommer en hel del positiva tecken nu att människorna till slut börjar bli medvetna om djurens rättigheter till ett gott liv. Även om det går sakta går det åt rätt håll, åtminstone på några områden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam på några områden går det åt rätt håll. Men det går väldigt sakta tycker jag. Tänk om det var vi katter som bestämde! Då skulle det minsann bli fart på djurskyddslagarna!000000000000

   Radera
  2. Oj, där kom blogghjälpens Sara in och avslutade meningen. Hon ville bara förstärka det jag jamade.

   Radera
 6. Jamar som alla ovanstående om alla sakerna.
  Här köps det inga fjädrar alls.
  Bruna ägg från frigående sprättande höns är det enda som gäller hos matte o husse som båda är uppvuxna på lantgårdar med allt vad det innebär.
  Hoppas det kommer jättemånga snällisar till er imorgon.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det är kul att höra att åtminstone de som följer min blogg vet vad man ska köpa och inte. De borde lära ALLA vad som gäller.

   Radera
 7. Hej Tessie, det är så fantastiskt att få läsa dina kloka ord. Det här med fjädrar är totalt förbjudet hos oss och ägg köper vi från en bondgård där hönorna har det bra. Generellt borde människor respektera djuren mycket bättre eftersom vi utnyttjar ju de för att få tex mjölk etc. Du ser helt fantastisk ut på bilden, en otroligt söt liten kattdam. Nina/Mimmi hälsar, hon är stolt över dig hur sköter detta med bloggandet efter henne. Vi alla från Gnesta hälsar. Sally

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, tror fler skulle kräva varor från djur som behandlas väl om de påmindes om hur djur har det när de står där i affären. Men då är det plötsligt plånboken som får styra i alldeles för många fall. Hälsa Mimmi/Nina och hela familjen.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...