tisdag 13 mars 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Jag har fått mail från min kompis och föregångare som bloggkatt - Nina! Ni ser två färska bilder på henne idag.

Jag tror ni kommer ihåg henne. Hon hade haft det väldigt kämpigt innan hon kom till katthemmet - precis som jag. Men hon hade en väldigt tur. Snälla och kloka människor gav henne ett hem. De förstod att det skulle ta lååååång tid innan hon vågade bli den katt hon egentligen är. Men hon får all den tid hon behöver. Tänk om jag också skulle hitta såna människor!

Så här skriver Ninas (numera Mimmi) människor:

Hej

Nu har lilla Mimmi (Nina) bott hos oss ett halv år och det är dags att jag skickar en rapport om hur hon mår och hur det går med vår familjemedlem.

Mimmi fortsätter att göra sig hemmastadd i huset. Vardagsrummet är fortfarande hennes absoluta hem men hon gör små turer i övriga delen av huset också. När vi inte är hemma håller vi hennes tillfälliga dörr, som är gjord av hönsnät, stängd. Vi känner inte oss riktigt trygga än med att framförallt Pelle låter henne vara ifred, han vill ibland utmana henne till lek som hon inte riktigt uppfattar som lek, snarare en jakt. Sally är också lite tveksam till Mimmi även om hon nuförtiden går obehindrad in till vardagsrummet även fast Mimmi sitter bara en halv meter ifrån. På katters vis skyndas det lååååångsamt.  

Med oss är Mimmi rätt så trygg (inte helt). Vi får komma henne nära och vi har också börjat klappa henne även om hon inte till 100 % uppskattar det. Det är otroligt intressant att få studera henne för det kommer fram nya  personlighetsegenskaper hos henne. Som jag har nämnt tidigare är hon inte rädd av sig men försiktig och det märks att hennes start i livet har varit tuff. Vi har bestämt att vi inte kommer släppa ut henne den här sommaren utan vi väntar lite till tills hon känner sig trygg i hela huset och fullt trygg med Sally och Pelle och även med oss. Det vill säga hon blir en utekatt först 2019. Under tiden kommer vi bygga en liten uteplats på baksidan av huset och då kan hon gå ut och in via fönstret och åtminstone känna lite lukter.  

Sammanfattningsvis, en fantastisk katt tjej med skin på nosen, lekfull och nyfiken till tusen.

Ha det så gott så kommer jag med nästa rapport senare på våren.

Matte Kristina 

Ni kan tro att blogghjälpen blir rörd av att läsa det här. Särskilt glad blir hon av att läsa att Mimmis människor inte har nån brådska att släppa ut henne på fri tass. Vi önskar att många andra människor vore lika kloka. Ute har vi ofta varit mer än vi önskar redan, och vill vi gå ut så är det ingen brådska med det.

13 kommentarer:

 1. Inte har vi glömt Nina inte. Vi blir SÅ otroligt glad att dels få se bilder på Nina (Mimmi) och dels av att läsa brevet från hennes matte. Vilken tur Nina hade som fick komma till så snälla människor. Tid och tålamod det är grunden när det gäller att omvandla en kisse som gått igenom det Nina (och du)varit med om.
  Det känns också jamarskönt att läsa att hon får vara innekatt ända fram till sommaren nästa år. Vi är ju alltid innekatter (för husse är så överbeskyddande) och trivs bra med det.
  Detta var ett inlägg man sover bra efter att ha läst och du ska se att rätt vad det är dyker det upp ett lika bra hem åt dig och Smulan.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, visst blir man glad över att läsa att Nina/Mimmi fått ett så bra hem? Jag tycker också det är klokt att katter får vara inomhus. Jag trivs jättebra med det.

   Radera
 2. Åh vad jamarroligt att läsa om Mimmi. All heder åt hennes matte som "skyndar långsamt" och som förstår att vinna förtroende och trygghet både med fyr- och tvåbenta tar tid. Att matte dessutom förstår vikten av att inte släppa ut Mimmi för tidigt är fantastiskt och viktigt även för Mimmi.

  Tack Matte Kristina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, Mimmi har verkligen haft tur. Önskar att alla katter fick såna snälla människor som hon fått.

   Radera
 3. Åh vad roligt att höra nyheter om Nina/Mimmi! Vi kan bara hålla med blogghjälpen, tänk vilka fina människor Nina har adopterat som låter henne få tid! *rörd tår på nosen*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam, sånt här kan röra en till tårar. Det behöver vi få höra som ofta får höra annat som inte är så roligt.

   Radera
 4. Så roligt att se bilder och läsa! Så kloka människor! Härligt att Nina fått det så bra!
  Dina människor kommer de med, det vet vi.
  Nosbuffar Dui och Deco

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag är jätteglad för Ninas skull. Tänk om ni får läsa nåt liknande om mig och Smulan en dag!

   Radera
 5. Oh vad jag blir glad över att läsa om lilla Nina/Mimmi.
  Hon har fått ett jättebra hem, precis ett sådant som alla kissar skulle ha.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, fast det tror jag du också fått?

   Radera
 6. Låter som ett toppenhem! Det bästa hem som lilla Mimmi kunde få!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jam det kunde inte blivit bättre. Såna hem skulle det finnas många, många av.

   Radera
 7. Nu rinner tårarna... så underbart att Nina kom till ett hem så grundat på förståelse och kärlek! Hon kommer att bli som Rafael, ett riktigt gostroll, just för att hon får rätt miljö att utvecklas i. Underbart också att se bilder på henne, för hennes öde berörde verkligen mitt hjärta. Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...