fredag 2 mars 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag kan ni tro att jag har fått jobba hårt!

Jag har nämligen startat en Kastreringskampanj tillsammans med vår vettis, Gnesta Veterinärpraktik.

Det var så här. Via Svekatt, Svenska Kattskyddsförbundet, fick vi vetskap om en person som sa sig vara villig att skänka en summa för kastrering av katter. Blogghjälpen tyckte det lät väldigt bra och skrev till den här personen och berättade att hon gärna skulle vilja genomföra en sån kampanj tillsammans med vår vettis på Gnesta Veterinärpraktik. Hon berättade hur hon tänkt sig att det skulle gå till och efter en tid blev hon kontaktad av kvinnan som ville sponsra kampanjen.

Efter ett långt samtal var de överens: Kerstin Ivarsson Johanssons stiftelse för djurrättsskydd skänker 100000 kronor för kampanjen! Pengarna sätts visserligen in på vårt konto, men vi är bara mellanhand och kommer föra över pengar till vettisen varefter katterna blir kastrerade. Katthemmet blir alltså varken rikare eller fattigare av detta. Det bör räcka till många katter. Kampanjen börjar 12 mars och håller på till 13 april som längst. Tar pengarna slut dessförinnan kan man inte ta emot fler kastreringar inom ramen för den här kampanjen.

Om ni vill kastrera en katt eller känner nån som ska, eller bör, göra det, så ring Gnesta veterinärpraktik på telefon 073 5689341. Det kostar endast 450 kronor, oavsett kön och då ingår kastrering, ID-märkning, vaccination och registrering hos SVERAK. Billigare och bättre kan det knappast bli!8 kommentarer:

 1. Men oj så jamarbra, förstår verkligen att du har tassarna fulla med ALLT som ska till för att kastreringskampanjen ska fungera fullt ut och vilken snäll människa som donerat pengarna!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam det var en riktigt snälla människa. Såna borde det finnas fler av.

   Radera
 2. Nu har du verkligen mycket att sköta samtidigt som du ska hålla ordning på alla pengarna som denna snälla människa skänkt.
  Som du jamar, det räcker till många kissar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, det här bör göra att många katter inte föds oönskade.

   Radera
 3. Så många pengar, hoppas verkligen att många människor passar på nu! Det blir många katter som slipper vi födda oönskade, eller placerade hos människor som inte vill ha dem när de inte är ungar längre. Så bra gjort! Kanske måste blogghjälpen också har en liten ros?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det känns väldigt bra. Varje katt som slipper födas oönskad och oälskad är en vinst.

   Radera
 4. Vilken fantastisk nyhet! Tack till den underbara person som skänker 100000:- till detta välgörande ändamål. Så bra att katthemmet och vettisen hjälps åt med detta. 450:- är ett otroligt bra pris!
  Man blir helt enkelt jamarglad när man läser dagens inlägg!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, ibland kan jag berätta väldigt roliga saker!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...